Kategoriler
Genel Kültür

Zebur Nedir? Hangi Peygambere Gelmiştir? İslamda, Hristiyanlıkta ve Musevilikte Zebur

Zebur Ne Demektir? Hangi Peygambere İndirilmiştir?

Zebur, Yüce Allah’ın göndermiş olduğu 4 kutsal kitaptan birisidir. Zebur Yüce Allah tarafından Hz. Davut (a.s.) peygambere indirilmiştir. İbranice de Mizmor ve çoğul olduğunda ise Mizmorim anlamına gelen Mezmurlar olarak da isimlendirilen Kutsal Kitap Zebur, Hristiyan dininde de Davut’un Mezmurları olarak isimlendirilir. Zebur Eski Ahit’te bulunan bir kitaptır.

İslamiyet’te Zebur Nedir?

İslam’da Zebur’un Davut’a indirilmiş kutsal bir kitap olduğuna inanılır. İslamiyet’te Zebur’un da zamanla Tevrat ve İncil gibi metinleriyle birlikte tahrif edildiğine inanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Musevilik’te Zebur Nedir?

Musevilik’te Teilim olarak anılan Zebur, Tanah’ın bölümlerinden biridir. Çoğu David Hameleh (Kral Davut) ve Şlomo Hameleh (Kral Süleyman) tarafından yaklaşık M.Ö. 560 yıllarında yazılmış ilahi formunda 150 şiirdir. Zebur’a sonradan eklenmiş olan 151. kısım Yahudilerce kabul edilmez.

zebur

Museviler tarafından dinsel törenlerde okunur. Ayrıca her dindar Musevi her gün bir bölümü okunmak suretiyle bir haftada tamamlanacak şekilde bu kitabı bitirir.

Hıristiyanlık’ta Zebur Nedir?

Davud’un Mezmurları olarak anılan Zebur, Hıristiyanlarca da kutsal kabul edilir ve Tanah’taki şekliyle Kitab-ı Mukaddes’in Eski Ahit kısmında bulunur. Zebur’a eklenmiş olan 151. Bölüm Hristiyanlarca apokrif (kitaba eklenmemiş, doğruluğu şüpheli) olarak kabul edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi