Kategoriler
Hepçil Hayvanlar Memeli Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Deniz Su Samuru

Deniz Su Samuru Özellikleri (Özet)

Deniz Su Samuru, bir memeli türü olup 15 yıla kadar yaşarlar ve 45 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Deniz Su Samurlarının maksimum hızları ise 11 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Deniz Su Samuru türüMemeli
Deniz Su Samurları ne yerDeniz Kestanesi, Deniz Tarağı, Yengeç, Deniz Yosunu (hepçil)
Deniz Su Samurları kaç yıl yaşar12 yıl – 15 yıl
Deniz Su Samurları kaç kilo14 kg – 45 kg
Deniz Su Samurlarının boyu120 cm – 1.5 metre
Deniz Su Samurlarının hızı11 km / saat
Deniz Su Samurları nerede yaşarKıyıya yakın kirlenmemiş alanlar
Deniz Su Samuru Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmekte (Endangered)

Deniz Su Samurlarının Yaşamları

Deniz Su Samuru (İngilizcesi Sea Otter), Pasifik Okyanusu’nun kuzey ve doğu kıyılarında bulunan küçük bir deniz memelisidir. Deniz su samurlarının gelincik ailesinin en büyük üyeleri olmasına rağmen, deniz su samurları deniz dünyasındaki en küçük memeliler arasındadır. Deniz samuru hayvan krallığında en kalın, en sıcak kürklerden birine sahip olduğu bilinmektedir, bu da deniz samurunun Kuzey Pasifik’in soğuk sularında sıcak kalmasına yardımcı olur. Daha küçük nehir su samuru kuzenleri gibi, deniz su samurları karada yürüyebilir ve yaşayabilir, ancak deniz su samurlarının hayatlarını sadece suda geçirmeleri nadir değildir.

Deniz Su Samurları suda uyuyorlar

Deniz Su Samuru Beslenme

Deniz su samurları, deniz yosunu ve diğer su bitkilerini yiyen hepçil bir hayvandır. Buna rağmen, deniz su samurlarının çoğu, 40’dan fazla farklı deniz hayvanı türünü yediği bilinen öncelikle etçil bir diyete sahiptir. Esas olarak deniz kestaneleri, istiridye, yengeç, salyangoz ve suda küçük balıkları avlar. Avlanma sırasında kayalar gibi araç kullanan az sayıdaki dikkat çeken hayvanlardan biridir.

Deniz Su Samuru Avcıları

Deniz su samurları, büyüklükleri nedeniyle denizde çok az doğal yırtıcıya sahiptir. Daha güneyde yaşayan deniz su samurlarını büyük beyaz köpekbalıkları avlarken Pasifik’in daha kuzey bölgelerinde yaşayan deniz su samurlarını katil balinalar avlar. Deniz su samurları esas olarak inanılmaz derecede yoğun kürkleri için avlandığından, insanlar deniz su samurunun ana avcılarından biridir.

Üreme

Deniz Su Samuru yavrusu

Deniz su samurları tüm yıl boyunca çiftleşir. Ancak güney deniz su samurları her yıl çiftleşir, bu da kuzey deniz su samurunun iki katıdır. Bir yıla kadar olan bir gebelik döneminden sonra, anne deniz su samurları tek bir yavru doğurur. Ancak ikiz doğurduğu da bilinmektedir. Ana deniz su samurlarının yavrularını bir yıla kadar besler. Bu süre zarfında deniz samuru yavruları kendi başlarına avlayabilir ve yiyecek bulabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Deniz Su Samurları İçin Tehlikeler

Deniz su samurları, nesli tükenmekte olan bir tür olarak kabul ediliyorlar. 18. yüzyılda kürkleri için yoğun bir şekilde avlandılar. Bu da deniz su samurlarının sayılarının yıkıcı bir şekilde azaldıkları ve daha nadir hale geldiği anlamına geliyordu. Bugün vahşi doğada 2.000’den az deniz samuru bireyinin kaldığı tahmin edilmektedir. Bugün bilim tarafından tanınan üç farklı tür vardır. Ortak deniz su samurları (Asya deniz su samurları olarak da bilinir), ağaç deniz su samuru alt türlerinin en büyüğüdür ve Batı Pasifik’teki adaların etrafında bulunur.

Deniz Su Samuru

Güney deniz su samurları (Kaliforniya deniz su samurları olarak da bilinir) Kaliforniya kıyılarında bulunur ve dar bir baş ve küçük dişlere sahip olduğu bilinmektedir. Kuzey su samuru Alaska ve Pasifik’in Kuzey Batısı’na özgüdür. Kuzey deniz su samurları, aşırı avlanma nedeniyle British Columbia sahilinden silindi, ancak son zamanlarda Vancouver Adası’na yeniden verildi. Diğer deniz memelilerinden farklı olarak, deniz su samurunu sıcak tutmak için yoğun kürküne güvenmek zorundadır. Deniz su samurları kürkü o kadar kalındır ki, deniz su samurunun cildine su hiç geçmez. Deniz su samurlarının kürkü iki katmandan oluşur. Altında kısa kalın kürk tabakası ile su geçirmez uzun koruma tüyleri tabakası.

Deniz Su Samurlarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Etoburlar
(Carnivora)
Aile
(Family)
Sansargiller
(Mustelidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi