Kategoriler
Deniz Hayvanları Etçil Hayvanlar

Deniz Ejderi

Deniz Ejderi Özellikleri (Özet)

Deniz Ejderi, bir Işınsal yüzgeçliler türü olup 10 yıla kadar yaşarlar ve 24 cm ebatlara kadar çıkabilirler. Deniz Ejderleri tuzlu suda yaşarlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Deniz Ejderi türüIşınsal Yüzgeçliler
Deniz Ejderleri ne yerPlankton, Karides, Küçük balık (etçil)
Deniz Ejderleri kaç yıl yaşar2 yıl – 10 yıl
Deniz Ejderlerinin boyu20 cm – 24 cm
Deniz Ejderleri nerede yaşarTropikal kıyı suları
Deniz Ejderi Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Deniz Ejderlerinin Yaşamları

Deniz Ejderi (İngilizcesi Sea Dragon), ya da deniz ejderhası olarak isimlendirilen bu deniz canlısı güney ve batı Avustralya’nın tropikal kıyı sularında bulunan küçük, narin bir balıktır. Deniz atlarına benzerdir ve aslında yakından ilgilidir. Yapraklı deniz ejderhası ve yabani deniz ejderhası olmak üzere iki farklı deniz ejderhası türü vardır. Her iki deniz ejderhası türü de benzer bir vücut şekline ve boyutuna sahip olsa da, görünüşleri çok farklıdır.

yeşil renkli Deniz Ejderi

Yapraklı deniz ejderhası kamuflaj ustasıdır ve bitkiler arasında kendini çok kolay gizleyebildiği için çevresindeki sayısız potansiyel yırtıcı olmasına rağmen nadiren avlandığı anlamına gelir. İlginç bir canlı türü olan deniz ejderi, çok ayrıntılı görünmüyor, sadece sırtında birkaç tüy yüzgeci var. Bu tüylü (ot benzeri) yüzgeçler, deniz ejderinin deniz tabanındaki enkazlara kamufle edilmesine yardımcı olduğundan, yabani deniz ejderleri deniz yatağındaki hayata adapte olmuştur.

Deniz Ejderi Beslenmesi ve Avcıları

Küçük ebatlarına rağmen, deniz ejderhaları etobur hayvanlardır. Yani et bazlı bir diyete sahiptirler. Deniz ejderleri, avını tuhaf dişsiz ağzına emmek için boru benzeri burnunu kullanır. Deniz ejderhaları kamuflajlarını kendi yararlarına kullanarak kabuklu hayvanları, planktonu, karidesleri ve hatta küçük balıkları avlarlar. Deniz ejderhaları, Avustralya’nın güney ve batı kıyı sularında çok sayıda doğal yırtıcıya sahiptir, ancak deniz ejderhanının ayrıntılı kamuflajı sayesinde nadiren avlanırlar. Bulunacak kadar şanssız olan birkaç deniz ejderini ise genellikle büyük balıklar yer.

Üreme

Deniz atlarında olduğu gibi dişi tarafından bırakılan yumurtaları erkek deniz ejderhası önemser. Dişi, erkek deniz ejderinin uzun kuyruğuna yaklaşık 250 yumurta bırakır. Yavruların yumurtadan çıkması ve bakıma muhtaç olmadan yaşaması yaklaşık 9 hafta sürer ve bu süre içinde sorumluluk erkek deniz ejderindedir. Bebek deniz ejderhaları, yumurtadan çıktıktan ve sudaki küçük besleyici parçacıklar ile beslendikten sonra tamamen bağımsız olurlar. Yavru Deniz ejderlerinin, yetişkin birer deniz ejderi olması neredeyse bir yıla kadar sürebilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Deniz Ejderi

Deniz Ejderlerinin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Işınsal Yüzgeçliler
(Actinopterygii)
Takım
(Order)
Syngnathiformes
(Syngnathiformes)
Aile
(Family)
Deniz İğnesigiller
(Syngnathidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi