Kategoriler
Deniz Hayvanları Hepçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Denizatı

Denizatı, bir Işınsal yüzgeçliler türü olup 6 yıla kadar yaşarlar ve 30 cm uzunluğa kadar çıkabilirler. Ayrıca tuzlu ve tatlı suda yaşayan türleri vardır.

Denizatı Özellikleri (Özet)

Denizatı, bir Işınsal yüzgeçliler türü olup 6 yıla kadar yaşarlar ve 30 cm uzunluğa kadar çıkabilirler. Denizatlarının tuzlu ve tatlı suda yaşayan türleri de vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Denizatı türüIşınsal yüzgeçliler
Denizatları ne yerMinik Balık, Salamura Karides, Plankton (hepçil)
Denizatları kaç yıl yaşar2 yıl – 6 yıl
Denizatlarının boyu2.5 cm – 30 cm
Denizatları nerede yaşarSığ tropikal sular ve mercan kayalıkları
Denizatı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmekte (Endangered)

Denizatlarının Yaşamları

Denizatı (İngilizcesi Seahorse), dünyadaki tropikal sığlıklarda ve ılıman sularda bulunan küçük bir omurgalı türdür. Ayrıca, denizatları için saklanacak bol yiyecek ve yerlerin bulunduğu mercan resiflerinin çevresinde de bulunur. En çok bir boru balığı ile yakından ilişkilidir. Ancak denizatları çoğu balık gibi pullara sahip değildir ve bunun yerine küçük plakalardan oluşan ve ince bir deri tabakasıyla kaplı bir kemik yapısına sahiptir.

hamile erkek Denizatı

Kutup bölgeleri hariç dünya çapında tüm su türlerinde bulunan 32 tanınmış denizatı türü vardır. Denizatları genellikle türlere bağlı olmasına rağmen ortalama 10 cm ebatında küçük hayvanlardır. Denizatları birçok farklı renkte de bulunabilir. Ancak tam rengi belirli denizatının türüne ve içinde yaşadığı alana bağlıdır. Denizatları zamanlarını deniz otlarında ve mercan resiflerinde sallanarak geçirirler. Denizatı avcılarından saklanmak için kendilerini su bitkilerine ve daha büyük mercanlara oldukça etkili bir şekilde kamufle edebilirler.

Denizatları, deniz ortamında hayatta kalmasına yardımcı olan bir dizi ayırt edici özelliğe sahiptir. Yiyecekleri emmek için uzun bir buruna ve hem suda hareket etmek hem de mercan ve su bitkileri üzerine yapışmak için kullandığı uzun bir kuyruğa sahiptir. Denizatları her yerde yaşayan bir hayvandır ve bu nedenle, uzun ayağıyla yiyecekleri vücuduna emer. Esas olarak salamura karidesi, plankton, küçük balık ve alg türleri ile beslenirler.

Denizatları küçük boyutu ve savunmasızlığı nedeniyle, doğal ortamında çok sayıda yırtıcıya sahiptir. Yengeçler, balıklar ve kabukluların yanı sıra tıp alanında kullanmak için avlayan insanlar ortak avcılarıdır. Denizatları da kötü havaya karşı savunmasızdırlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Erkek denizatları, yumurtaları yumurtadan çıkmadan önce taşırlar ve bu en iyi bu özellikleri ile bilinirler. Diğer hayvan türlerinin çoğunda, yavrular dünyaya gelene kadar dişi yavruları taşır ve korur. Bunun yerine dişi denizatı, yumurtalarını (8 ila 600 yumurta arasında) yaklaşık 3 hafta içinde yumurtadan çıkana kadar kuluçka kesesine bırakır.

Denizatı Nesli Tehlike Altında

Denizatı

Denizatları, esas olarak habitat kaybı ve aşırı avlanma nedeniyle oldukça tehlike altındaki bir hayvandır. Denizatı tıpta (çoğunlukla uzak doğuda) popüler bir maddedir ve her yıl yüzlerce ila binlerce denizatı bu amaçla avlanır.

Denizatlarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Actinopterygii
(Işınsal yüzgeçliler)
Takım
(Order)
Syngnathiformes
(Syngnathiformes)
Aile
(Family)
Deniz İğnesigiller
(Syngnathidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi