Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Evcil Hayvanlar Memeli Hayvanlar Otçul Hayvanlar

Keçi

Keçi Özellikleri (Özet)

Keçi, bir memeli türü olup 15 yıla kadar yaşarlar ve 77 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Keçilerin maksimum hızları ise 17 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Keçi türüMemeli
Keçiler ne yerÇimen, meyve, yaprak (otçul)
Keçiler kaç yıl yaşar10 yıl – 15 yıl
Keçiler kaç kilo54 kg – 77 kg
Keçilerin boyu40 cm – 80 cm
Keçilerin hızı17 km / saat
Keçiler nerede yaşarKuru ormanlık ve dağlık bölgeler
Keçi Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Keçilerin Yaşamları

Keçi (İngilizcesi Goat), yamaçlarda ve ovalarda otlayan batı Asya ve doğu Avrupa’nın dağlık bölgelerinden gelmektedir. Günümüz ortak keçileri evcil keçi olarak bilinir ve bir koyunla çok yakından ilgili olduğu düşünülür. Binlerce yıldır keçiler etleri, saçları, sütleri ve derileri için kullanılmıştır. Bazı ülkelerde keçiler de ağır yüklerin taşınmasına yardımcı olmak için kullanılır.

Nadir bir keçi türünden biri, ABD’deki Tennessee’deki Miyotonik Keçi‘dir. Bu keçiler kelimenin tam anlamıyla donarlar. Bir tehlike hissettiklerinde bacakları sertleşir ve yere düşerler. Ama kısa süre sonra ayağa kalkarlar ve tekrar otlamaya devam ederler.

beyaz renkli bir keçi

Erkek keçilerin çoğunun doğal olarak başlarının üstünde iki boynuzu vardır. Keçinin boynuzları, insan tırnaklarında olan keratin maddesindendir. Erkek keçiler, kendilerini diğer baskın erkek keçilerden ve istenmeyen avcılardan korumak için boynuzlarını kullanırlar. Bazı türlerde, kafalarının üstünde iki boynuzu olan dişiler de vardır.

keçi gözü

Keçiler genellikle daha kıraç yerlerde bulunurlar ve birçok tür, dağlık ve kayalık arazileri tercih ederler. Dağlık uçurumlarda yaşayan keçiler inanılmaz derecede çeviktir ve küçük çıkıntılara tutunabilirler. Ayrıca etraflarında zıplama ve koşma konusunda çok beceriklidirler.

Sponsorlu Bağlantılar

keçi yavrusu-oğlak

Keçilerin Avcıları

Leoparlar, kaplanlar, büyük sürüngenler ve en çok da insanlar keçilerin en başta gelen doğal avcılarıdır. Bugün, aynı zamanda Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde çiftçilik yapıp etleri ve derileri için keçileri avlandıkları bölgelerde bulunur. Keçi, koyunlarla en yakından olan hayvandır. Ama koyunun kuyruğu daha belirgin iken keçinin kuyruğu çok daha kısadır.

keçi

Keçi Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Çift Toynaklılar
(Artiodactyla)
Aile
(Family)
Boynuzlugiller
(Bovidae)
Cins
(Genus)
Capra
(Capra)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi