Kategoriler
Evcil Hayvanlar Hepçil Hayvanlar Kuşlar Öneriler

Papağan

Papağan Özellikleri (Özet)

Papağan, bir kuş türü olup 80 yıla kadar yaşarlar ve 4 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Papağanların maksimum hızları ise 24 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Papağan türüKuş
Papağanlar ne yerMeyve, Kuruyemiş, Tohumlar, Böcekler (hepçil)
Papağanlar kaç yıl yaşar40 yıl – 80 yıl
Papağanlar kaç kilo10 gram – 4 kg
Papağanların boyu8 cm – 1 metre
Papağanların hızı24 km / saat
Papağanlar nerede yaşarYağmur ormanları ve tropik ormanlar
Papağan Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmekte (Endangered)

Papağanların Yaşamları

Papağan (İngilizcesi Parrot), orta büyüklükteki bir kuş grubudur. En parlak renkli tüyleri ile bilinir ve bazı papağan türlerinin konuşma kabiliyeti vardır. Çünkü bu türler, insanlar gibi diğer hayvanlar tarafından yapılan sesleri taklit edebilmektedir. Güney Yarımküre’deki yağmur ormanı bölgelerinde 350’den fazla papağan türü olduğu düşünülüyor. Böcekleri ve küçük memelileri avlamasının yanı sıra fındık, tohum ve meyve yiyen, yoğun ormanlık alanlarda yaşama eğiliminde olan bir hayvandır.

kırmızı papağanlar

Papağan Türleri

Bu kuşlar, türüne bağlı olarak 8 cm ile 1 m arasında büyüyebilir. Pigme papağanı, dünyadaki en küçük papağan türüdür ve yetişkin bir insan parmağıyla aynı büyüklüktedir. Pigme papağanı, Papua Yeni Gine’nin ormanlarında bulunur. Sümbül Amerika papağanı (Hyacinth Macaw), dünyanın en büyük papağan türü olup, 1 metreden daha uzun boya sahiptir ve Orta ve Doğu Güney Amerika’nın ormanlarına özgüdür.

mavi papağan çifti

Bununla birlikte, Yeni Zelanda’nın nesli tükenmekte olan kakapoları genellikle Sümbül Amerika papağan (Hyacinth Macaw)’larından daha ağır olabilir, kakapo genellikle 3kg’dan daha fazla ağırlıktadır.

Papağanlar Konuşabilir

Esas olarak papağanların etrafındaki sesleri çoğaltabildikleri (taklit ettiği) için tüm kuş türleri arasında en zeki olduklarına inanılmaktadır. Bazı papağanlar, modern sesleri ve insan seslerini neredeyse mükemmel bir şekilde taklit edebiliyorlar. Bir Afrika gri papağanı 800 kelimeden daha fazla kelime hazinesine sahip. Neredeyse dünyadaki farklı papağan türlerinin hepsinin, özellikle diğer kuş türlerine (hatta diğer hayvan türlerine) kıyasla uzun süre yaşadığı bilinmektedir. Papağanların yaşları çok nadir olmasına ve 100 yaşına kadar yaşamalarına rağmen ortalama ömürleri 60 yıl civarındadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Papağanların Görünümleri

dalda bulunan papağanlar

Papağanlar, parlak renkli tüyleri ile en belirgin olandır. Bir dizi özelliği ile tanımlanabilir. Papağanların fındıkları daha kolay açabilmelerine ve ağaçlardaki meyvelere erişmelerine yardımcı olan keskin ve kavisli gagaları vardır. Papağanlar da güçlü bacaklara sahiptir ancak papağanın iki ayağı üzerinde dört ayak parmağı olduğu, bu ayakların ikisinin öne dönük olduğu ve diğer iki parmağın arkaya dönük olduğu görülmektedir. Bu kayda değer ayaklar papağanın yalnızca ağaç dallarına daha kolay tünemesine yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda papağanın ağaç gövdelerine tırmanmasına yardımcı olur.

Papağanlar İçin Tehlikeli Durumlar Nelerdir?

mavi renkli papağan

Papağan popülasyonları, esas olarak ormansızlaşma ve dolayısıyla papağanın doğal ortamının tahrip olması nedeniyle hızla azalmaktadır. Papağanlar aynı zamanda egzotik evcil hayvan ticaretinde popüler bir hayvanlardır ve dünyadaki evlere ulaştırılmak için vahşi doğada kapana kısılırlar. Büyük boyları ve zekası nedeniyle papağanların vahşi doğada çok az doğal avcıları vardır. İnsan tuzağı ve av papağanları papağanın ana yırtıcı avcılarıdır. Maymunlar, yılanlar ve büyük kuşlar papağanın kendisi yerine onun yumurtaları için meyilli avcılardır.

Papağan Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Papağansılar
(Psittaciformes)
Aile
(Family)
Papağangiller
(Psittacidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi