Kategoriler
Memeli Hayvanlar Otçul Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Okapi

Okapi Nedir?

Okapi, geyik görünümüne rağmen aslında dünyadaki en uzun hayvan olan zürafanın son kalan atalarından biridir. Vücudunun boyutuna kıyasla nispeten uzun bir boynu olması ile birlikte Okapinin en çarpıcı özelliği, özellikle gözlerinde görünür olan ve bu hayvana neredeyse Zebra benzeri bir görünüm veren yatay çizgilerdir. Nadiren insanlar tarafından görülseler de uzak habitatlarında oldukça yaygın olduğu düşünüldüğü için nesli tükenmekte olan bir tür değildir.

Sponsorlu Bağlantılar

Okapi yaşam alanında

Okapilerin Özellikleri

Hayvanlar alemine ait olan Okapi, kordalılar şubesinin memeliler sınıfına mensuptur. Çift Toynaklılar takımının Zürafagiller ailesindendir. Okapia johnstoni ise bilimsel adıdır. 1 adet Okapi türü vardır ve Güney Afrika’da bulunurlar. Yaşam alanları (habitat) ise yoğun dağ yağmur ormanlarıdır.

Okapi kafası

Kırmızı, kahverengi, siyah ve beyaz renklere sahiptirler ve kürklü derileri vardır. En küçük ebatları 1.5 metre olup ebatları 2 metreye kadar çıkabiliyor. Ağırlık olarak ise 200 kg ile 300 kg arasında değişmektedir. Okapi 60 km/saat hıza kadar ulaşabilmektedir. Otçul olan bu hayvanların ana yiyecekleri ise yaprak, tohum ve meyvelerdir. Diğer yandan ise bu hayvanı avlayabilecek hayvanların başında Leopar gibi büyük kediler ve insanlardır. Gündüzleri yaşayan bu hayvanlar yalnız yaşarlar.

anne Okapi ve yavru Okapi

20 yıl ile 30 yıl arasında bir ömre sahip olup yavru doğurma yaşları 2 yaş ile 3 yaş arasındadır. Gebelik süreleri ise 15 aydır. Ortalama 1 adet yavru doğururlar. Nüfuslarının 22.000 adet olduğu tahmin edilmektedir. En büyük tehdit ise habitat kaybı. Yani yaşam alanlarının azalması veya yok olması.

Okapi

Okapi hayvanının en belirgin özelliği ise arka ve bacaklarda yatay beyaz çizgilerin bulunması. İlginç bir bilgi olarak şunu belirtelim 100’den fazla bitki türünü yerler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi