Kategoriler
Etçil Hayvanlar Memeli Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Sumatra Kaplanı

Sumatra Kaplanı Özellikleri (Özet)

Sumatra Kaplanı, bir memeli türü olup 25 yıla kadar yaşarlar ve 150 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Sumatra Kaplanlarının maksimum hızları ise 96 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Sumatra Kaplanı türüMemeli
Sumatra Kaplanları ne yerGeyik, Sığır, Yaban Domuzu (etçil)
Sumatra Kaplanları kaç yıl yaşar18 yıl – 25 yıl
Sumatra Kaplanları kaç kilo80 kg – 150 kg
Sumatra Kaplanlarının boyu2 metre – 2.4 metre
Sumatra Kaplanlarının hızı96 km / saat
Sumatra Kaplanları nerede yaşarYoğun tropikal ormanları
Sumatra Kaplanı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmekte (Endangered)

Sumatra Kaplanlarının Yaşamları

Sumatra Kaplanı (İngilizcesi Sumatran Tiger), dünyadaki en küçük kaplan alt türüdür ve erkek Sumatra kaplanları nadiren 2,5 metreye kadar uzar. Bugün sadece 500 civarında vahşi doğada olduğu düşünülen ve nesli tükenmekte olan bir kaplan türüdür. Sumatra kaplanları, doğal olarak sadece alçak ve yayla alanlarından dağlık orman ve turba bataklık ormanlarına kadar çeşitli habitatlarda olduğu Endonezya’nın Sumatra adasında bulunurlar.

Sumatra Kaplanı - hayvanat bahçesinde

Sumatra kaplanları en küçük kaplan türüdür, yani yoğun ormanlarda daha büyük kuzenlerinden daha kolay hareket edebilir. Sumatra kaplanının şeritleri, diğer kaplan türlerinin şeritlerinden daha dar olduğundan ve daha büyük yelesi olduklarından, görünüş olarak diğer kaplan türlerine göre oldukça farklıdır. Sumatra kaplanları avlarından sonra daha verimli yüzmelerine izin veren hafif perdeli pençelere sahiptirler.

Beslenme

Sumatra kaplanları, baskın ve etçil bir avcılardır. Avını yakalama fırsatına sahip olana kadar avını takip ederek avlar. Sumatra kaplanları öncelikle geyik, yaban domuzu, sığır ve keçi gibi daha büyük memelileri avlarlar. Sumatra kaplanının büyüklüğü ve gücü nedeniyle, kendi doğal ortamında yırtıcısı yoktur. Habitat kaybı ve Sumatra kaplanlarını avlayan insanlar Sumatra kaplanları için tek tehdittir.

Üreme

Sumatra Kaplanı yavrusu

3 ila 4 aylık bir gebelik döneminden sonra dişi Sumatra kaplanı 5 yavruya kadar doğum yapar. Yeni doğan Sumatra kaplanının yavruları yaklaşık 1 kg ağırlığındadır ve kör ve çaresizdir. Anne yaklaşık 2 ay boyunca onları sütle besliyor ve daha sonra yavrular et ile tanışıyor. Bu yavrular ilk 18 ay boyunca annelerine bağımlıdır ve daha sonra kendi başlarına avlanmaya başlarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Sumatra Kaplanı Son Durumları

Bugün, ormansızlaşmanın neden olduğu habitat kaybı ve insan kaçak avcılarının avlması nedeniyle, Sumatra kaplanları kritik derecede tehlike altındaki bir tür olarak kabul edilmektedir. Modern tahminler, mevcut vahşi Sumatra kaplanlarının nüfusunun 400 ila 500 adet arasında olduğunu göstermektedir.

Sumatra Kaplanı

Sumatra Kaplanlarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Etoburlar
(Carnivora)
Aile
(Family)
Kedigiller
(Felidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi