Kategoriler
Hepçil Hayvanlar Kuşlar

Kuğu

Kuğu Özellikleri (Özet)

Kuğu, bir kuş türü olup 12 yıla kadar yaşarlar ve 15 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Kuğuların maksimum hızları ise 80 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Kuğu türüKuşlar
Kuğular ne yerSu Bitkileri, Böcekler, Küçük Balık (hepçil)
Kuğular kaç yıl yaşar8 yıl – 12 yıl
Kuğular kaç kilo10 kg – 15 kg
Kuğuların boyu91 metre – 150 metre
Kuğuların hızı80 km / saat
Kuğular nerede yaşarBüyük, sığ sulak alanlar ve açık sulu alanlar
Kuğu Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Kuğuların Yaşamları

Kuğu (İngilizcesi Swan), kazlar ve ördekler ile yakından ilişkili büyük bir su kuşudur. Kuğular şiddetli mizacıyla bilinirler ve kuğular tarafından tehdit edilen herhangi bir hayvan için tehlikeli ve bazen de ölümcül yaralanmalara neden olabileceği söylenen inanılmaz derecede güçlü kanatlara sahipler. Kuğular, Ekvatorun her iki tarafında Kuzey ve Güney Yarımkürelerde bulunurlar. Kuzey kuğuları genellikle turuncu bir gaga ile beyaz renktedirler. Güney kuğuları ise kırmızı, turuncu veya siyah gagalarla beyaz ve siyah renkli bir karışım olma eğilimindedirler.

göç eden ötücü kuğular

Avustralya kara kuğusu sadece bir bacağı ile yüzüyor, diğeri kuyruğunun üstünde. Bu durum, kuğuların suyun yüzeyinde yüzerken, yiyecek ve hatta yaklaşmakta olan bir yırtıcı için yönünü daha düzgün değiştirmelerine yardımcı olur.

Beslenme

Kuğular hepçil kuşlardır ancak çok vejetaryen beslenirler. Kuğular, denizdeyken deniz yosunu ve su bitkileri gibi su altı bitki örtüsü ve karadayken bitki, tohum ve çilek karışımı yerler. Ayrıca hem su hem de kara kökenli böcekleri ve nadiren küçük balıkları yerler.

Kuğu Avcıları

Büyük boyutları nedeniyle, kuğular vahşi doğada az sayıda doğal yırtıcıya sahiptirler. Kuğular için ana yırtıcı, eti ve tüyleri için kuğuları avlayan insanlardır. Kuğuların diğer yırtıcıları arasında hem kuğuları hem de yumurtalarını avladıkları kurtlar, rakunlar ve tilkiler yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

kuğu ve yavruları

Kuğular yaşam için çiftleşmese de, çiftler birbirleri arasında güçlü bağlar kurarlar ve genellikle birkaç yıl çiftleşebilirler. Kuğular yuvalarını dal ve yapraklardan karaya inşa ederler ve dişi kuğu 3 ila 9 yumurta bırakır. Bir aydan fazla bir kuluçka süresinden sonra bebek kuğular yumurtalarından çıkarlar. Genellikle birkaç gün içinde anneleri ile su üzerinde ve hem koruma hem de sıcaklık için ona yakın kalıyorlar. Anne kuğu, bebek kuğularını yırtıcılardan veya tehdit olduğuna inandığı herhangi bir hayvandan şiddetle koruyacaktır.

Kuğu Görünümleri ve Son Durumları

Kuğular, aerodinamik vücut şekli, uzun boyunlu ve perdeli ayakları gibi suda hayatta kalmak için birçok adaptasyona sahiptir. Kuğu kanatları da çok güçlüdür, yani kuğu sadece kısa bir mesafe olsa bile uçabilen birkaç ağır kuştan biridir. Dünyada yaklaşık 7 farklı kuğu türü vardır. Bir kuğu bireyin büyüklüğü, rengi ve davranışı büyük ölçüde türüne ve içinde yaşadığı alana bağlıdır.

siyah kuğu

Günümüzde kuğular, esas olarak avcılık ve habitat kaybı nedeniyle tehdit altındaki bir hayvan türüdür. Kirlilik (esas olarak su kirliliği), kuğu popülasyonlarının azalmasının önemli bir nedenidir. İnsanlar etleri için yıllarca kuğuları tuttular, ancak bugün kuğuların korunmasına daha fazla saygı duyuyorlar ve daha sürdürülebilir hayvan yemi kaynaklarını tutuyorlar.

kuğu

Kuğuların Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Kazsılar
(Anseriformes)
Aile
(Family)
Ördekgiller
(Anatidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi