Kategoriler
Deniz Hayvanları Hepçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Akrep Balığı

Akrep Balığı Özellikleri (Özet)

Akrep Balığı, bir Işınsal yüzgeçliler türü olup 15 yıla kadar yaşarlar ve yaşadıkları suyun pH seviyesi 8.1-8.4 arasıdır. Ayrıca tuzlu sularda yaşayan renkli bir balıktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Akrep Balığı türüIşınsal Yüzgeçliler
Akrep Balıkları ne yerBalık, Yengeç, Salyangoz (hepçil)
Akrep Balıkları kaç yıl yaşar10 yıl – 15 yıl
Akrep Balıklarının boyu14 cm – 45 cm
Akrep Balıkları nerede yaşarTropik resifler ve kayalık yarıklar
Akrep Balığı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Akrep Balıklarının Yaşamları

Akrep Balığı (İngilizcesi Scorpion Fish), mercan kayalıkları arasında ve daha ılıman okyanuslardaki sığ sularda bulunan bir grup yırtıcı, deniz balığıdır. En çok aslan balığı ile yakından ilişkilidir ve en çok Hint ve Güney Pasifik okyanuslarında bulunur. Okyanus resifleri arasında ve dünyadaki yapay akvaryumlarda saklanan 200’den fazla tanınmış akrep balığı türü vardır. Akrep balıkları, ilginç görünümleri ve davranışları nedeniyle çok sayıda insan tarafından tanklarda tutulur.

Akrep Balığı Görünümleri

kırmızı renkli Akrep Balığı

Akrep balığının gövdesi genellikle akrep balığının kendisini çevredeki mercanlara kamufle etmesine yardımcı olan tüylü yüzgeçlerle kaplıdır. Akrep balığının renkleri ve işaretleri akrep balığının saklanmasına yardımcı olmak için de kullanılır.

Akrep Balığı Avlanma ve Beslenme

Akrep balıkları gece avcılarıdır ve gündüz saatlerini mercandaki gizli bir çatlakta dinlenerek geçirirler. Akrep balıkları avlarını bu pozisyondan pusuya düşürür ve genellikle küçük balıkları aniden yakalar. Akrep balıkları hepçildir ve mercan resiflerinde küçük balıklar, kabuklular ve salyangozlar avlarlar. Avını yemeden önce avlarını zehirleriyle sersemletebilirler. Zehirli sokmalarını, istenmeyen yırtıcıları savuşturmak için de kullanırlar.

Akrep Balıkları İçin Tehlikeler

Akrep balıkları, çevresinde çok baskın bir yırtıcıdır ve bu nedenle çok az doğal yırtıcıya sahiptir. Akrep balığını tanklarda tutmak için yakalayan insan ve mercan resiflerinin yok edilmesinden kaynaklanan habitat kaybı akrep balıkları için en büyük tehdittir. Büyük balık ve deniz aslanlarının da akrep balıklarını avladığı bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Dişi akrep balıkları, erkek akrep balıkları tarafından döllenen suya 2.000 ila 15.000 arasında yumurta bırakırlar. Dişi ve erkek akrep balıkları daha sonra hızla saklanır, böylece yumurtaları yiyen yırtıcılar tarafından tespit edilmeden önce yumurtaları okyanusa yüzebilir. Akrep balıklarının yumurtası sadece 2 gün içinde yumurtadan çıkar ve küçük yavrular büyüyene kadar suyun yüzeyine yakın kalır. Yavru akrep balıkları yaklaşık 2.5 cm uzunluğa ulaştığında, resif topluluğuna katılmak için okyanusa doğru yüzerler.

Akrep Balığı

Akrep Balıklarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Işınsal Yüzgeçliler
(Actinopterygii)
Takım
(Order)
Scorpaeniformes
(Scorpaeniformes)
Aile
(Family)
İskorpitgiller
(Scorpaenidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi