Kategoriler
Böcekler Otçul Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Çekirge

Çekirge Özellikleri (Özet)

Çekirge, bir böcek türü olup 1 yıla kadar yaşarlar ve dünyanın her yerinde bulunurlar. Çekirgelerin boyları ise 5 cm’ye kadar çıkabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Çekirge türüBöcek
Çekirgeler ne yerÇimen, Yabani Otlar, Çalılıklar (otçul)
Çekirgeler kaç yıl yaşar1 yıl
Çekirgelerin boyu38 cm – 50 cm
Çekirgeler nerede yaşarYeşil alanlar ve çayırlar
Çekirge Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Çekirgelerin Yaşamları

Çekirge (İngilizcesi Grasshopper), orta ila büyük boyutlu bir böcektir ve tüm dünyada çimlere yakın bölgelerde bulunurlar. Çekirgeler en çok inanılmaz yükseklik ve mesafelere zıplama yetenekleriyle tanınır. Çoğu çekirgeler yaklaşık 5 cm uzunluğuna kadar büyür ancak 5 cm’den daha fazla büyüyenler düzenli olarak büyürler. Çekirgeler hava çok soğuk olduğunda uzun mesafelerde göç edebilecek kanatlara sahiptir.

benekli çekirge

Çekirgelerin, dünyada bilinen 11,000 türü vardır. Bunlar tarlalar, çayırlar, ormanlar ve ağaçlık yerler gibi otsu bölgelerde yaşamaktadır. Tüm böcekler gibi tüm çekirge türleri kafa, göğüs ve karın bölgesinden oluşan üç parçalı bir gövdeye sahiptir. Ayrıca altı bacak, iki çift kanat ve iki anten de mevcut.

Vücut Özellikleri

Çekirgelerin antenlerinin oldukça uzun olduğu bilinmektedir. Genellikle gövdelerinden daha uzun da olabilir. Ancak bu antenler ve gövdeleri genellikle yaklaşık aynı boyuttadır. Çekirgeler çevrelerini anlamak için uzun antenlerini kullanırlar. Çekirgeler, bu kadar küçük bir yaratık için inanılmaz derecede güçlü olan altı eklemli ayağa sahiptir. Çünkü çekirgeler olağanüstü mesafelere zıplayabilirler. Çekirgenin iki arka ayağı uzun ve güçlüdür ve sadece 4 adet ön ayağı öncelikle avını tutmak ve yürümesine yardımcı olmak için kullanılır.

yeşil yaprak renkli bir çekirge

Beslenme

Büyük boyutlarına rağmen çekirgeler otçul hayvanlardır ve sadece bitkilerden oluşan bir beslenme şekline sahiptir. Çekirgeler otları, yabani otları, yaprakları, çalıları ve onları saran diğer bitki türlerini yerler. Aynı zamanda sürüngenler, böcekler, küçük memeliler ve kuşlar da dahil olmak üzere dünyadaki birçok avcı için istikrarlı bir besin kaynağıdır. İnsanların, daha büyük çekirge türlerinin bulunduğu Asya ve Afrika gibi yerlerde çekirgeleri yemeleri yaygındır ve daha az hazır bulunan alternatif bir protein kaynağı vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

çekirge yiyen bir maymun

Üreme

Dişi çekirge, bölgeye bağlı olarak sonbaharın sonlarından kış mevsimine kadar birkaç düzine çekirge yumurtası içeren bir yumurta podu bırakır. Daha sonra bu dişi, yumurta kabuğunu birkaç cm yerin altında toprağa yerleştirir. Çekirgelerin yumurtalarının dış dünyaya girmeden önce hava ısınana kadar beklerken yumurtadan çıkması 9 ay sürebilir.

çekirge kafası

İlk bebek çekirge yumurtasından çıkar, toprakta ve yüzeye kadar tünel yapar ve kalan diğer yavrular takip eder. Çekirgeler yetişkin olana kadar boyları artacaktır. Ölmeden önce birkaç ay boyunca bu aşamada (genç ve yetişkin) kalır. Yani çoğu çekirgeler yaşamlarının çoğunu bir yumurta içinde geçirdiği anlamına gelir.

Çekirgelerin Genel Özellikleri

kahverengi bir çekirge

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Eklem bacaklılar
(Arthropoda)
Sınıf
(Class)
Böcek
(Insecta)
Takım
(Order)
Düz kanatlılar
(Orthoptera)
Aile
(Family)
Çekirge
(Caelifera)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi