Kategoriler
Etçil Hayvanlar Sürüngenler Vahşi Hayvanlar

Yılan

Yılan Özellikleri (Özet)

Yılan, bir sürüngen türü olup 5.5 metre uzunluğuna kadar uzayabilirler ve 150 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Yılanların maksimum hızları ise 32 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Yılan türüSürüngen
Yılanlar ne yerFare, tavşan, tavuk (etçil)
Yılanlar kaç yıl yaşar30 yıl
Yılanlar kaç kilo150 kg
Yılanların boyu5.5 metre
Yılanların hızı32 km / saat
Yılanlar nerede yaşarAntarktika, İzlanda, İrlanda, Grönland ve Yeni Zelanda dışında her yerde

Yılanların Yaşamları

Yılan, gezegende 3.000’den fazla yılan türü vardır ve bunlar Antarktika, İzlanda, İrlanda, Grönland ve Yeni Zelanda dışında her yerde bulunurlar. Yaklaşık 600 tür zehirlidir ve bir insanı öldürebilir veya önemli ölçüde yaralayabilir. Zararsız jartiyer yılanlarından zararsız pitona kadar değişen zehirsiz yılanlar, kurbanlarını canlı canlı yutmak veya ölümüne zorlamak suretiyle yerler. İster zehirle ister sıkarak öldürseler de neredeyse tüm yılanlar bazen şaşırtıcı derecede büyük porsiyonlarda yemeklerini yiyorlar.

derisini döken bir yılan

Neredeyse tüm yılanlar pullarla kaplıdır ve sürüngenler gibi, soğuk kanlıdırlar ve vücut sıcaklıklarını dışarıdan düzenlemeliler. Teraziler birkaç amaca hizmet eder. Nemli ve kurak iklimlerde nemi hapseder ve hareket ettikçe sürtünmeyi azaltır.

kobra yılanı

Yılanlar Nasıl Avlanırlar?

Yılanlar ayrıca, çevrelerini koklamak için farklı yönlere çektikleri dilleri de çatallamışlardır. Bu, tehlikenin (ya da yemeğin) yakın olduğunu bilmelerini sağlar. Yılanların bir atıştırmalık tespit etmenin başka yolları da vardır. Gözlerinin önündeki delikler olarak adlandırılan açıklıklar, sıcak kanlı avın verdiği sıcaklığı algılar.

yumurta yemiş bir yılan

Alt çenelerindeki kemikler ise kemirgenlerden ve diğer hayvanlardan beslenen titreşimleri toplar. Avlarını yakaladıklarında yılanlar başlarından 3 kat daha büyük hayvanları yiyebilirler. Çünkü alt çeneleri üst çenelerinden ayrılır. Bir yılanın ağzına girdiğinde av, içeriye dönük dişler tarafından yerinde tutulur.

Sponsorlu Bağlantılar

Yılanların Davranışları

Yaklaşık ayda bir kez yılanlar derilerini dökerler, ecdysis adı verilen ve büyümeye yer açan ve parazitlerden kurtulan bir işlemdir. Bir ağaç dalına veya başka bir nesneye sürtünür ve daha sonra ilk önce derilerinin başlarından dışarı kaymakta ve içten dışa atılmaktadır.

çıngıraklı yılan yavrusu

Çoğu yılan yumurta bırakır. Ancak deniz yılanları gibi bazı türler canlı olarak yavru doğurur. Yumurtalarını kuluçkalayan pitonlar hariç çok az yılan, yumurtalarına dikkat eder. IUCN Kırmızı Listesi’nde, genellikle gelişimden kaynaklanan habitat kaybına bağlı olarak nesli tükenmekte olarak listelenen kabaca yüz yılan türü vardır. Burada ofidiofobların tedirgin hissetmelerine neden olan bir gerçek var, 5 yılan türü uçabiliyor.

Deniz Yılanları

Çoğu yılan karada yaşar, ancak Hint ve Pasifik okyanuslarında yaşayan yaklaşık 70 tür yılan vardır. Deniz yılanları ve kuzenleri kraterler, var olan en zehirli yılanlardan bazılarıdır. Ancak utangaç, nazik ve dişlerine çok fazla zarar veremeyecekleri için insanlara tehdit oluşturmazlar.

Zehirli Yılanlar

kırmızı renkli bir yılan

Zehirli yılanlar, dünyanın birçok bölgesinde bulunurlar ve özellikle en çok bulundukları kırsal tropik bölgelerde halk sağlığı için bir tehlike oluştururlar. Dünyadaki 3000’den fazla yılan türünden yaklaşık 600’ü zehirlidir ve 200’den fazlası tıbbi olarak önemli kabul edilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi