Kategoriler
Böcekler Otçul Hayvanlar

Güve

Güve Özellikleri (Özet)

Güve, bir böcek türü olup sadece 40 güne kadar yaşarlar ve 30 cm boyuna kadar çıkabilirler. Güvelerin en sevdiği yiyecek ise nektardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Güve türüBöcek
Güveler ne yerNektar, meyveler, doğal kumaşlar (otçul)
Güveler kaç yıl yaşar40 gün
Güvelerin boyu0.6 cm – 60 cm
Güveler nerede yaşarSessiz ormanlar ve meralar
Güve Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Güve Kelime Anlamı Nedir?

Güve kelimesinin Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şu anlam/anlamları vardır.

isim, hayvan bilimi Kurtçuğu yapağı, yünlü kumaş ve dokuma yiyen pul kanatlılardan bir böcek (Tine pellionella)

Güvelerin Yaşamları

kahverengi bir güve

Güve (İngilizcesi Moth), dünyanın her yerinde bulunurlar ve renkli kelebek ile yakından ilgilidir. Bununla birlikte güveler, genel olarak kelebek kadar parlak renkli değildirler. Çünkü güveler bir gece hayvanıdır ve bu nedenle karanlık ortamlara karışırlar. Dünyada 250.000 farklı güve türü olduğu düşünülmektedir ve daha fazlasının henüz keşfedilmediğine inanılmaktadır. Gece yaşam tarzları nedeniyle güvelerin ışıklardan etkilendikleri ve hatta güvelerin navigasyon için ayı kullandığı hatta düz bir çizgide uçabileceğine inanılıyor.

Güveler, bir kelebek ile aynı şekilde sınırlı yaşam döngüsü boyunca bir metamorfoz aşaması geçirirler. Güveler tırtıl kelebek tipinden farklıdır. Kelebek kuzenlerinde olduğu gibi güvelerin, aralarında sallandıkları gibi bitkilerin tozlaşmasında hayati bir rol oynadıkları bilinmektedir. Güveler otçul hayvanlardır ve bu nedenle bitki bazlı bir diyet ile hayatta kalırlar. Güveler ağırlıklı olarak nektarı uzun saman benzeri dilini kullanarak bitkilerden içerler. Güveler, tırtıllar yine de genel olarak otçullar. Bitki ve yaprakların bir karışımını yerler. Bazı türler ise böcekleri yerler.

lacivert benekli beyaz bir güve

Güve Avcıları

Güveler dünya genelinde kuşlar, yarasalar, sürüngenler, amfibiler, kemirgenler ve hatta diğer böcekleri ve daha büyük örümcekleri içeren sayısız doğal avcıya sahiptir. Dünyanın her yerinde güvelerin ve tırtıllarının, özellikle tırtıllar mahsullerinin arasından geçerken çiftçiler tarafından zararlı olduğu bilinmektedir. Güvelerin perde ve perde gibi ev tipi kumaşlarda delik açtığı bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yetişkin bir erkek güvesi

Güvelerin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Eklem bacaklılar
(Arthropoda)
Sınıf
(Class)
Böcek
(Insecta)
Takım
(Order)
Pulkanatlılar
(Lepidoptera)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi