Kategoriler
Etçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Akbaba

Akbaba Özellikleri (Özet)

Akbaba, bir kuş türü olup 30 yıla kadar yaşarlar ve 2.2 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Akbabaların maksimum hızları ise 48 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Akbaba türüKuşlar
Akbabalar ne yerSıçanlar, Küçük ve büyük hayvan karkasları (etçil)
Akbabalar kaç yıl yaşar20 yıl – 30 yıl
Akbabalar kaç kilo850 gram – 2.2 kg
Akbabaların boyu64 cm – 1.8 metre
Akbabaların hızı48 km / saat
Akbabalar nerede yaşarÇöller, savana ve suya yakın otlak alanlar
Akbaba Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmekte (Endangered)

Akbabaların Yaşamları

Akbaba (İngilizcesi Vulture), temizleyici doğası ile en çok bilinen büyük, etçil bir kuştur. Antarktika ve Avustralya ve onu çevreleyen adalar hariç her kıtada bulunduğundan dünya çapında çok yaygın olarak bulunan birkaç kuş türünden biridir. Öncelikle eski dünya akbabaları ve yeni dünya akbabaları şeklinde iki grupta sınıflandırılmaktadır. Dünyada yaklaşık 30 farklı akbaba türü olduğu düşünülmektedir.

Iğdır Tuzluca karayolunda akbabalar

Eski Dünya Akbabaları

Eski dünya akbabaları Asya, Avrupa ve Afrika’da kartallar ve şahinler ile en yakından ilişkili olduğu düşünülen türlerdir. Eski dünya akbabasının yeni dünya akbabasıyla yakından ilişkili olduğu düşünülmemektedir ve eski dünya akbabaları yiyecek bulmak için sadece muhteşem görme yeteneğini kullanmaktadır.

Yeni Dünya Akbabaları

Yeni dünya akbabaları Amerika’da bulunur ve eski dünya akbabası ile yeni dünya akbabası arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen DNA’dan ziyade evrimsel durumla bağlantılı olduklarına inanılmaktadır. Yeni dünya akbabaları eski dünya akbabalarından biraz daha küçük olma eğilimindedir ve yiyeceklerini bulmak için hem görüş hem de mükemmel koku duygusunu kullanırlar.

Akbaba Beslenmesi

Tüm akbaba türleri, mümkün olduğunca kendileri öldürmek yerine leş yemek konusunda benzerdir. Akbabalar ölü hayvanların kalıntıları ile beslenir ve kalanlar hakkında asla çok telaşlı olmazlar. Akbabaların et, deri ve hatta tüyleri soyduğu ve sadece hayvanın iskeletini bıraktığı bilinmektedir. Akbabalar genellikle yalnız hayvanlar olmasına rağmen genellikle gruplar halinde yukarıdan (gökyüzünde) av etrafında dönerler.

Sponsorlu Bağlantılar

Akbaba Anatomisi

Iğdır Tuzluca karayolunda akbabalar

Akbabalar keskin bir görüşe sahiptir. Yaklaşık 6.5 km uzaklıktaki açık ovalarda 3 metrelik bir karkas tespit edebildiklerine inanılıyor. Bazı türlerde, bir kişi bir karkas gördüğünde üzerinde daire çizmeye başlar. Bu, daha sonra katılan diğer akbabaların dikkatini çeker. Hindi akbabalarının dışkısı, kuş dışkısı ile yaygın olarak ilişkili olan bakterilerin çoğunu öldüren güçlü asitler içerir. Diyetleri nedeniyle, bu kuşlar mide asitleri ile zararlı bakterileri ve virüsleri öldürebilir ve hastalığın çürüyen karkaslardan yayılma potansiyelini durdurabilir.

Akbabaların Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Accipitriformes
(Accipitriformes)
Aile
(Family)
Atmacagiller
(Accipitridae)
Cins
(Genus)
Eski Dünya akbabaları
(Aegypiinae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi