Kategoriler
Böcekler Hepçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Mayıs Sineği

Mayıs Sineği Özellikleri (Özet)

Mayıs Sineği, bir böcek türü olup sadece 2 aya kadar yaşarlar. Mayıs Sineklerinin tür sayısı 2500 civarında olup hepçil hayvanlardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Mayıs Sineği türüBöcek
Mayıs Sinekleri ne yerYosun, Larva, Su Bitkileri (hepçil)
Mayıs Sinekleri kaç yıl yaşar1 ay – 2 ay
Mayıs Sineklerinin boyu1 cm – 1.5 cm
Mayıs Sinekleri nerede yaşarSuya yakın orman ve ağaçlık alanlarda
Mayıs Sineği Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Mayıs Sineklerinin Yaşamları

Mayıs Sineği (İngilizcesi Mayfly), tüm dünyada çeşitli habitatlarda bulunan orta büyüklükte bir böcektir. Dünyadaki en kısa ömürlü hayvanlardan biridir ve en çok yusufçuklar ve kardeşler ile ilgilidir. Kuzey Amerika’da doğal olarak 600’den fazla türünün bulunduğu, dünyanın her yerinde ve genellikle suya yakın bulunan bilinen 2.500 türü vardır. Bu sinekler, kirlenmeye karşı son derece hassastır ve bu nedenle yalnızca yüksek kalitede suya yakın bulunurlar.

Mayıs Sinekleri

Görünümü

Mayıs sineklerinin uzun dar gövdeleri ve büyük kanatları vardır. Arkasında kelebekler ve güvelere benzer şekilde ikinci bir küçük arka kanat seti bulunur. Bu, mayıs sineğinin havadayken daha fazla çevikliğe ve güce sahip olmasını sağlar.

Beslenme ve Ömürleri

Mayıs Sineği yaprakta

Yetişkin mayıs sinekleri, diğer böcekleri avlayan birçok bilinen mayıs sineği türü olmasına rağmen yalnızca alglerde hayatta kalan otçul olma eğilimindedir. Yetişkin sinekler, yarım saat ila birkaç hafta arasında değişen ve herhangi bir yerde olabilen çok kısa bir ömre sahiptir.

Avcıları

Mayıs Sineği yerde

Yetişkin mayıs sinekleri kurbağa, karakurbağaları ve yenidoğan gibi amfibiler, küçük sürüngenler, kuşlar ve hatta kemirgenler ve memeliler dahil olmak üzere sudan çıkan birçok yırtıcı avcısı vardır. Bununla birlikte, suda yaşayan daha uzun yaşayan su bitkileri suda yaşayan daha uzun ömürlü genç mayıs sinekleride balık ve amfibi dahil birçok avcının hedefidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Mayıs Sineği

Dişi mayıs böceği suya bir seferde binlerce yumurta bırakabilir. Genç mayıs sinekleri, suda bulunur ve suda yumurtadan çıkar. Yetişkin bir mayıs böceğine dönüşmek ve dışarı çıkabilmek için birkaç ay ile bir yıl arası bir süreye ihtiyaçları vardır. Bu süre sonunda sudan çıkarlar.

Mayıs Sineği Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Eklem bacaklılar
(Arthropoda)
Sınıf
(Class)
Böcek
(Insecta)
Takım
(Order)
Ephemeroptera
(Ephemeroptera)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi