Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Evcil Hayvanlar Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Tavus Kuşu

Tavus Kuşu Özellikleri (Özet)

Tavus Kuşu, bir kuş türü olup 20 yıla kadar yaşarlar ve 6 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Tavus Kuşlarının maksimum hızları ise 16 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Tavus Kuşu türüKuş
Tavus Kuşları ne yerTahıllar, Tohumlar, Böcekler (hepçil)
Tavus Kuşları kaç yıl yaşar12 yıl – 20 yıl
Tavus Kuşları kaç kilo2.5 kg – 6 kg
Tavus Kuşlarının boyu1.2 metre – 3 metre
Tavus Kuşlarının hızı16 km / saat
Tavus Kuşları nerede yaşarÇöl ve savan alanları
Tavus Kuşu Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Tavus Kuşlarının Yaşamları

Tavus Kuşu (İngilizcesi ), sülün ile en yakından ilişkili olan orta boy bir kuş türüdür. Kuzey Yarımküre bölgelerinde yaygın olarak yaşayan sülün kuzeninin aksine tavus kuşları, Güney Yarımküre’nin daha sıcak ikliminde en çok Hindistan’da bulunur. Üç ana tür tavuskuşu vardır. Bunlar Afrika Kongo tavus kuşu, Hint tavus kuşu ve Yeşil tavus kuşu. Hepsinin Asya’dan geldiği düşünülmektedir. Ancak bugün Afrika’da ve Avustralya’nın bazı bölgelerinde de bulunuyor.

beyaz Tavus Kuşu

3 farklı tavus kuşu türünün tamamı özenli erkek tavus kuşları ve erkeklere kıyasla donuk, kahverengi olan dişi tavus kuşları ile tanınır. Erkek tavus kuşları, arkasına yayılan ve yaklaşık iki metre uzunluğunda olabilen muazzam kuyruk tüyleriyle bilinir. Tavus kuşunun bu renkli görüntüsünün hem çiftleşme hem de savunma amacıyla kullanıldığı düşünülüyor. Erkek tavus kuşları, karmaşık tüylerini göstererek çiftleşecek bir dişiyi cezbederler ve eğer kendini tehdit altında hissederse daha büyük görünmek için kuyruğunu havalandırır. Böylece yaklaşmakta olan avcıları korkutmaya çalışır.

Beslenmesi ve Doğal Avcıları

Tavus Kuşları

Tavus kuşları hepçil bir kuştur ve böcekler, bitkiler, tohumlar ve çiçek başları ile beslenirler. Tavus kuşlarının ayrıca bunlara ek olarak doğru besinleri almalarını sağlamak için küçük memelileri ve sürüngenleri de yedikleri bilinmektedir. Tavus kuşları, yabani köpekler, kediler, rakunlar ve hatta kaplanlar gibi doğal avcılar tarafından avlanmaktadırlar.

Tehditler

Tavus kuşlarının ömürleri genellikle yaklaşık 20 yıldır. Ancak insanlar tarafından beslenen (esaret altında olan) tavus kuşlarının daha uzun yaşadıkları bilinmektedir. Avlanma ve habitat kayıplarından nedeni ile nesli tükenmeye karşı savunmasız olarak listelenmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Tavus Kuşu kuyruğu

Görünümleri

Erkek tavus kuşları, genellikle dişi tavus kuşlarının yaklaşık iki katıdır ve erkek tavus kuşları tüylerini gösterdikleri zaman daha da büyürler. Erkekler, parlak renkli ve çok ayrıntılı kuyruk tüylerini sergilemediğinde, kuyruğu arkasına sürüklenir.

Üreme

Tavus Kuşunun kafası

Çiftleşme mevsimi boyunca erkek, farklı dişi tavus kuşları (6 dişiye kadar) ile çiftleşebilir. Dişi tavus kuşları 4 ila 8 adet kahverengi renkli yumurta yumurtlar. Dişiler, yumurtalarını üzerlerine oturarak kuluçkaya yatarlar ve yavrular, yaklaşık bir aylık bir kuluçka süresinden sonra yumurtadan çıkarlar. Dişi tavus kuşları, civcivlerini erkek tavus kuşundan yardım almadan kendi başına yetiştirir.

Yaşam Alanları

Tavus kuşları en çok çöllerde ve kuru savana bölgelerinde bulunur. Ayrıca ormanlarda ve özellikle de üreme mevsimi boyunca dişi tavus kuşlarının yumurtalarını kuluçkaya koymaya çalıştıkları ve civcivlerini onları rahatsız edecek herhangi bir avcı olmadan yetiştirmeye çalıştıkları yoğun bitki örtüsü içinde bulunur.

Tavus Kuşu kuyruğunu açmış

Tavus Kuşu Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuş
(Aves)
Takım
(Order)
Tavuksular
(Galliformes)
Aile
(Family)
Sülüngiller
(Phasianidae)
Cins
(Genus)
Pavo
(Pavo)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi