Kategoriler
İslam

Hacca Ne Zaman Gidilir? Hac Nasıl Yapılır?

Hac Zamanı Ne Zaman?

Müslümanların en önemli ibadetlerinden birisi olan hacca dünyanın her yerinden milyonlarca insan gitmektedir. İslam aleminin en önemli ibadetlerinden birini yerine getirebilmek için Mekke’de bulunan Kabe’yi ziyaret ederler. Kabe’ye  giderek hac görevlerini yaparak hacı olurlar. Tavaf  sadece Kabe ziyaretiyle sınırlı değildir. Hacı olacaklar hac zamanlarında Mekke’ye giderler. Bu da Zilhicce ayının ilk on gününde Kabe’de olup hac görevini yerine getirmek gereklidir.

Sponsorlu Bağlantılar

hac

 

Hac İbadetinde Neler Yapılır?

Hac İbadetini yapmak için yapılması gerekenler şunlardır:

İslam dünyasının kurban bayramına denk gelen 10 Zilhiccedir. Kurban Bayramından üç gün önce Mekke’ye hacı adayları giderler. Hacı olmak isteyenler Kurban Bayramından önce  yani Zilhicce nin 8. günü Arafat’a doğru yola çıkarlar ve orada kalırlar.

Arife günü ise gün battıktan sonra ise  Müzdelife gitmeye başlarlar. Burada ise  taş toplarlar .Çünkü o taşlarla şeytan taşlanılır. Gün doğmadan ise  Minaya giderler.

Kurban Bayramı sabahı ise Büyük Şeytan (Akabe Cemreye) 7 tane taş atarlar. Kıran ve Temettü hacıları ise kurban keserler. İhramdan çıkılır ve saçlar kesilerek kısaltılır. Daha sonra ziyaret tavafı yapılır. Mina’da ise 2 gece kalmak üzere konaklanılır. Kurban Bayramının 2.,3. ve 4. gününde her 3 şeytana 7 tane olmak üzere toplam 21 taş atılır.

Mina’dan  Mekke’ye dönmenin ardından ziyaret tavafı da yapıldı ise veda tavafı hariç bütün görevler bitmiş olur. Veda tavafı, Mekke’den gitmeden veda ya niyet edilmemiş olsa bile en son tavaftır.

Sponsorlu Bağlantılar

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi