Kategoriler
İslam

Kur’an-ı Kerim’deki En Uzun Sure ve En Uzun Ayet Hangisidir?

Kur’an’daki En Uzun Sure

Kur’anı Kerimdeki en uzun sure Bakara suresidir. Ayet sayısı 286 adettir. Bakara Suresi Kur’an-ı Kerim’in Fatiha Suresinden sonraki 2. suresidir. Bakara Suresinden sonra ise Al-i İmran Suresi gelmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kur’an’daki En Uzun Ayet

zikir nedir

Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet borç ayeti olarak bildiğimiz Bakara Suresinin 282. Ayetidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Kur’an-ı Kerim’deki en uzun surede Bakara Suresi. Dolayısıyla kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, en uzun surede bulunmakta. Bu ayet tam bir sayfa uzunluğundadır.

Bakara Suresini 282. Ayeti (Borç Ayeti) Türkçe Meali;

“Ey âmenû olanlar! Birbirinize belirli bir süreye kadar borç verdiğiniz zaman onu yazın (senet yapın). Aranızda bir kâtip onu adaletle yazsın. Ve kâtip, Allah’ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan çekinmesin, aynı şekilde yazsın. Üzerinde hak bulunan (borçlu) da yazdırsın. Ve Rabbi olan Allah’a karşı takva sahibi olsun (ve emirlerinden sakınsın) ve ondan bir şey eksiltmesin. Fakat, eğer üzerinde hak olan (borçlu) olan kişi, sefih (aklı ermeyen) veya zayıf (küçük, güçsüz) ise veya kendisi onu (söyleyip) yazdıramayacak bir durumda ise o taktirde velîsi onu adaletle yazdırsın. Ve erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. Fakat eğer iki erkek bulunamıyorsa, o zaman şahitlerden razı olacağınız bir erkek ve iki kadını (şahit) tutun ki, ikisinden biri unutursa o taktirde, diğeri ona hatırlatır. Şahitler çağrıldıkları zaman (şahitlikten) kaçınmasınlar. Borç büyük olsun, küçük olsun vadesine kadar onu yazmaktan usanmayın. İşte bu, Allah’ın katında en adil ve şahitlik için en sağlam, şüphe etmemeniz için en yakın olandır. Ancak aranızda devretmeye hazır olan peşin bir ticaret (alım-satım) ise o zaman bunu yazmamanızdan dolayı sizin üzerinize bir günah yoktur. Alım-satım yaptığınız zaman da şahit tutun. Kâtibe (yazıcıya) ve şahitlere bir zarar verilmesin. Eğer bunu yaparsanız (bir zarar verirseniz), bundan sonra o mutlaka sizin için bir fısk olur. Allah’a karşı takva sahibi olun. Allah size öğretiyor. Ve Allah, herşeyi en iyi bilendir.”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi