Kategoriler
Kimya

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

BOŞ YER

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi

Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Atomlar, bitkilerden hayvanlara, gezegenlerden yıldızlara, etrafımızdaki her şeyin temel yapı taşlarıdır. Molekül iki ya da daha fazla atomun bir araya gelmesidir. Evrendeki her madde atomlardan oluşmuştur. Atom bir maddenin en küçük parçasıdır, öyle ki; tek başına var olabilir. Atomun çapı metrenin on milyarda birinden daha azdır. Bu cümlenin sonunda yer alan nokta bile milyarlarca atom içermektedir.

Kimya alanına ait Atom ve Moleküller Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Çoğu atomun içi boştur ancak; merkezinde küçük . bir çekirdek vardır. Eğer bir atomu futbol sahası büyüklüğünde varsayarsak, çekirdek karabiber tanesinden daha büyük olmayacaktır. Çekirdek atomun en yoğun bölümüdür. Genel olarak; eşit miktarlarda, proton ve nötron adı verilen, küçük parçacıklar (alt atom) içerir. Elektronlar en hafif alt atom parçacıklarıdır, farklı yönlerde ve ışık hızında, çekirdeğin etrafında gezinip dururlar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi