Kategoriler
Kimya

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Metaller ve Ametaller

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler

Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Metaller medeniyetimizin temel öğelerinden biridir. Çünkü onların yerini hiç bir şey tutamaz. Kereste ametallere iyi bir örnektir. Ama tahtadan, örneğin bir otomobil motoru yapmak mümkün değildir. Önce tahta yüksek sıcaklığa dayanmaz. Dayanıklı ve sert olmasına rağmen millerde görülen burulma kuvvetine dayanmaz.Dişli tekerleklerdeki aşınma ve kopmaya karşı koyamaz. Hiç bir ametalik madde hatta karbon bile elektrik malzemesi yapmakta kullanılmaz. Bir metalin ametalden farkı nedir? Genellikle metaller serttir, ama kırılgan değildir. Çekilebilir, dövülebilir ve istenilen şekil verilebilir. Tel ve levha haline getirilebilir. Metallerin kendine özgü parlaklığı vardır. Çoğu çok iyi cilâlanabilir. Işığı geçirmez. Ama metallerin en tipik özelliği ısı ve elektriği iletmeleridir. Buna rağmen bir maddenin metal olup olmadığını söylemek her zaman kolay olmaz. Çünkü pek çok sınır halleri vardır. Örneğin, karbon metal olmadığı halde elektriği iletir. Civa şüphesiz metal olduğu halde adi sıcaklıkta sıvıdır. 92 doğal elementin (evreni meydana getiren maddelerin temeli) 70’ten çoğu metal sınıfına konabilir. Bunların da ancak yarısı çok tanınır. Her birinin bazı özel amaçlara uyan özellikleri vardır. Örneğin bakır çok önemli bir metaldir, çünkü elektrik akımını çok az kayıpla iletir. Bundan ötürü elektrik teli, kablosu ve başka elektrik gereçleri yapmak için çok bakır kullanılır. Gerçekten her yıl bu amaçla 1 ile 2 milyon ton bakır satılır. Eğer dayanıklılık ve esneklik istenirse o zaman demir ve çeliğe bakmalıyız. Eğer hafiflik ve havaya karşı dayanıklılık istenirse alüminyuma bakarız.

Kimya alanına ait Metal Nedir Metal İle İlgili Bilgiler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Biliyoruz ki her yıl milyonlarca ton metal sayılamayacak kadar çok amaçla kullanılır. Yine biliyoruz ki bunlar topraktan çıkarılır. Bu nedenle topraktan metal olarak çıkarılabilen miktarın göz önüne alınmayacak kadar az olması şaşırtıcıdır. Altın ve platin gibi çok az metal, tabiatta, başka maddelerle birleşmemiş, element olarak bulunur. Büyük çoğunluğu filizlerinden kimyasal işlemlerle elde edilir. Metalin tabiatta bulunan filizlerinden elde edilme güçlüğü o metalin aktifliği ile el ele gider. Aktiflik azaldıkça metalin elde edilmesi kolaylaşır, çünkü aktif bir metal, diğer maddelerle, özellikle oksijenle sağlam bileşik yapar. Başlıca metaller aktiflik sırasına göre şöyle sıralanır: 1. Potasyum 2. Kalsiyum 3. Sodyum 4. Magnezyum 5. Alüminyum 6. Manganez 7. Çinko 8. Krom 9. Demir 10. Kadmiyum 11. Kobalt 12. Nikel 13. Kalay 14. Kurşun 15. Bizmut 16. Bakır 17. Civa 18. Gümüş 19. Platin 20. Altın Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi