Kategoriler
Kimya

Molekül Nedir

Molekül Nedir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Molekül Nedir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Molekül Nedir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Molekül Nedir

Molekül Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Molekül, iki ya da daha çok atomdan oluşan en küçük bileşik madde birimine verilen isimdir. Aynı cinsten atomların birleşmesiyle oluşabileceği gibi, birbirleriyle bağlanabilen başka cinsten atomların birleşmesiyle de oluşur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Molekül Nedir

Molekül Nedir

Molekül Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Katı ve sıvılarda birbirine bitişik bulundukları halde, gazlarda serbest olarak bulunur. Gaz galindeki cisimlerde moleküller sürekli hareket halindedir. Çeşitli gazların eşit hacimdeki kısmında normal sıcaklıkta hemen hemen aynı sayıda molekül bulunur (1 cm3‘e 2.7.1919). Moleküllerin bulundukları kabın çeperlerine çarpmaları sürekli bir basınç oluşturur. Bir yere sıkıştırılan gazların basıncı bundan ileri gelir.

Kimya alanına ait Molekül Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi