Kategoriler
Kimya

Oleik Asit Nedir

Oleik Asit Nedir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Oleik Asit Nedir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Oleik Asit Nedir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Oleik Asit Nedir

Oleik Asit Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Oleik Asit, C12H33COOH kimyasal formülüyle gösterilen doymamış asit. Chevreul tarafından bulunan oleik asit, yağların bileşiminde gliserinle esterleşmiş olarak bulunur. Endüstride stearik asit üretiminin bir alt ürünüdür. Basınç altındaki yağlı asit peltelerinden çıkan sıvıdan elde edilir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Oleik Asit Nedir

Oleik Asit Nedir

Oleik Asit Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Saf oleik asit, alkol ve eterde eriyen, yoğunluğu 0.898 olan renksiz kokusuz ve tatsız bir sıvıdır. Soğutularak billurlaştırılır ve 14°C’da erir. Düşük basınç altında damıtılabilir ve havanın etkisiyle sararak acı bir koku salar. Doymamış bir asit olan oleik asit iki hidrojen atomunu bağlayarak stearik asite dönüşür. Bromla bir katılma bileşiği verir. Çift bağın konumu, molekülü palegonik asitle (O8H17CO2H) azelaik asit (CO2H-(CH2)7CO2H) durumunda ikiye bölen yükseltgenmede görünür. Nitrik asitçe elaidik asite dönüştürülür.

Kimya alanına ait Oleik Asit Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi