Kategoriler
Öneriler Yaşam

Florence Nightingale Tarafından Söylenen Sözler

Florence Nightingale tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Florence Nightingale şahsiyetinin değerli sözlerine yer vereceğiz.

Florence Nightingale Tarafından Söylenen Sözler

Florence Nightingale tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Florence Nightingale şahsiyetinin şimdiye kadar söylediği en güzel ve anlamlı sözlerini bulacaksınız. Eğer sizler de Florence Nightingale şahsiyeti ile ilgili bildiğiniz güzel ve anlamlı sözler varsa lütfen bizlerle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Florence Nightingale Hakkında Kısa Bilgi

İngiliz sosyal reformcu, istatistikçi ve hemşire. Modern hemşireliğin kurucusudur. Kırım Savaşı sırasında eğitim alan hemşirelerin yöneticisi olarak öne çıkmış, savaşta yaralanan askerlerin tedavi ve bakımlarını yapmıştır. Doğum günü her yıl “Uluslararası Hemşireleri Günü” olarak kutlanmaktadır. Sosyal reformları İngiliz toplumunun tüm kesimlerine yönelik sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, Hindistan’daki açlık yardımını savunmak, kadınlara aşırı sert olarak gördüğü fuhuş yasalarını ortadan kaldırma ve kadınların iş gücüne katılımını kabul ettirme şekillerini genişletme çalışmaları olmuştur. Ayrıca Selimiye Kışlası ve Üsküdar’da çalışmıştır.
Doğum tarihi 12 Mayıs 1820
Doğum yeri Floransa
Ölüm tarihi 13 Ağustos 1910
Ölüm yeri Londra

Florence Nightingale: Söylediği Sözler

Florence Nightingale Tarafından Söylenen Sözler
Korkunun ruhu altında ne kadar az şey yapılabilir.
Gizemciliğin doğru gelişimi için Muhammedizme, Budizme, Doğuya, Sufilere ve Fakirlere, Panteizme başvurabilirsiniz.
İlerleyen bir dünyada iki çeşit insan bulunması gerekir ki bunlar; orada bulunan en iyiyi benimseyen ve bundan hoşlanan ile daha iyiyi dileyen ve onu yaratmayı deneyenlerdir.
Bırakın her bir kişi kendi deneyimlediğinden çıkardığı gerçekliği açıklasın.
Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir.
Eğer gözlem yapamıyorsanız, hemşire olmaktan vazgeçin.
Ben hastabakıcı olmak istiyorum, kimsesi olmayan insanların kimsesi olmak istiyorum.
Gizemcilik: Görülmeyenin üzerinde hayat sürmek, kendi varlıklarımızı duyunun içinden alıp Tanrı’yla birlikteliğe çekilmek — Tanrısal doğaya katılmaya gayret etmek; kutsallık, budur. Kendilerimize doğrunun ne olduğunu ya da Tanrı’nın isteminin ne olduğunu sorduğumuzda (aynı sorudur bunlar), bunun ardından O’nun ışığında yaşadığımızı söyleyebiliriz.
Dini cemiyet falan kurmak istemiyorum, aksine iyi para ödenen bir meslek dalı kurmak istiyorum. Ahlaken, ruhen, bedensel olarak hemşirelik mesleği için gerekli koşullara sahip, hangi sınıf ve mezhepten olursa olsun her kadına en iyi eğitimi vermek ilkem olmuştur daima… Hastalara yardım etmek isteyen kişi duygusal bir hayalperest değil, aksine zor işleri seven, sadık biri olmalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi