Kategoriler
Biyoloji

Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliğinin Önemi

Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin önemi herkes tarafından mutlaka bilinmesi gereken çok önemli bir konudur. Herkes üzerine düşeni yapmalı.

Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliğinin Önemi Ne Demek?

Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin önemi konusunda bazı örneklerle konuya açıklık getirmeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi insan olarak yaşadığımız bu dünya, biz insanlara birçok kaynak sunmakta. Bunlara örnek olarak nehir, orman, deniz, dağ, sebze, meyve, hayvan, petrol, kömür v.b. sayılabilir. Belki de sanayileşme başlayana kadar ciddi anlamda insanlık doğayı tehdit etmemekte idi. Ama artık nüfusun da artışı ve bağlantılı olarak ihtiyaçlarının artması doğa için tehlike çanlarının artmasına sebep oldu. Çünkü ne kadar çok insan o kadar çok doğal kaynak ihtiyacı demek.

Sponsorlu Bağlantılar

Peki ne yapmak gerekir? Bu zamanda yaşayan insanlar ileri ki nesilleri düşünmeden bütün doğal kaynakları tüketmeli mi? Yoksa bu doğal kaynaklar, gelecek nesiller de kullanabilsin diye bilinçli mi davranmalı?

Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliğinin Önemi Nedir?

Dünya var olduğu sürece insanlık doğaya her zaman muhtaç olacaktır. Dolayısıyla bizden sonraki nesiller, doğanın muhtaç olacakları bu kaynaklardan faydalanabilmeli. Bu nedenle de bu kaynakların varlığının devamlılığını sağlamak çok önemli ve bu iş şu an da bizlerin omuzlarında.

Örnek olarak ormanları tamamen yok edersek ne olur? Tabi ki insanlar başta olmak üzere bütün canlıların ihtiyaç duyacağı oksijen kaynaklarını yok etmiş oluruz ve ormanlarla bağlı olan döngülerinde yok olmasına sebep oluruz. Belki de kendi ölümümüzü hazırlarız.

Bir diğer örnek ise şu verilebilir: Eğer arıların tamamını bizler yok edersek özellikle çiçeklerin polen dağılımı durur ve belki de dünyada çiçekler tamamen yok olur. Ama arıların varlığı farklı bir çok önemli doğal döngüleri gerçekleştirmekte.

Sponsorlu Bağlantılar
Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin önemi nedir
Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin önemi

Yani gelecek nesiller için doğayı olduğu gibi bırakmamız gerekir. Bunun içinde herkes bu konuda bilinçlendirilmeli ve doğal kaynakların devamlılığı sağlanmalı. Dünya genelinde bu konuda ciddi çalışmalar var. Ülkemizde bu konuda önemli çalışmalar yapmakta ve bunları proje olarak gerçekleştirmekte.

İLGİLİ YAZI: Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliği İle İlgili Başarılı Uygulamalar

Sonuç

Sonuç olarak doğadaki her canlı ve cansız birer doğal kaynaktır ve varlıklarını devam ettirmeleri insanlık için şarttır. Bu nedenle bütün bu doğal kaynakların varlıklarının sürdürülebilirliğini sağlamak hepimizin görevidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi