Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Hepçil Hayvanlar Kuşlar

Bıldırcın

Bıldırcın Özellikleri (Özet)

Bıldırcın, bir kuş türü ait olup 5 yıla kadar yaşarlar ve 140 gram ağırlığa kadar çıkabilirler. Bıldırcınların maksimum hızları ise 24 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Bıldırcın türüKuşlar
Bıldırcınlar ne yerTohumlar, Çiçekler, Böcekler (hepçil)
Bıldırcınlar kaç yıl yaşar3 yıl – 5 yıl
Bıldırcınlar kaç kilo70 gram – 140 gram
Bıldırcınların boyu11 cm – 20 cm
Bıldırcınların hızı24 km / saat
Bıldırcınlar nerede yaşarOrman ve ağaçlık alanlar
Bıldırcın Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Bıldırcınların Yaşamları

Bıldırcın (İngilizcesi Quail), dünyadaki ormanlık ve ağaçlık alanlarda yaşayan küçük bir kuştur. 15’ten fazla farklı bıldırcın türü olduğu düşünülmektedir. Her bir tür, dünyanın farklı bölgelerinde bulunur ve çevrelerine adapte oldukları için birbirlerinden biraz farklı görünüme sahip olabilirler. Bıldırcınlar, çok küçük boyutlu bir kuş olmasına rağmen sülünlerle aynı kuş ailesine aittir. Yaklaşık 10 cm boyunda olan Japon bıldırcınından 25 cm boyuna kadar büyüyebilen dağ bıldırcınlarına kadar farklı boyutlarda olabilirler.

Bıldırcın

Bıldırcınlar genellikle yalnız kuşlardır ve zamanlarının çoğunu kendi başlarına ya da başka bir bıldırcınla (eşleriyle) geçirirler. Çiftleşme mevsimi boyunca aile grupları 100 bıldırcından oluşan gruplar görmek mümkündür. Bıldırcınlar göç etmezler ve bu nedenle yaşamlarını aynı bölgede geçirirler.

Yumurtası

Dünyanın bazı bölgelerinde bıldırcınlar, içerdikleri az miktarda et ve parlak renkli yumurtaları için avlanırlar ya da yakalanırlar. Bu küçük renkli yumurtalar dünyanın bazı bölgelerinde bir nezaketlik göstergesi olarak görülür ve sıklıkla lüks restoranlarda menülerde bulunabilir.

Bıldırcın yumurtası

Üreme

Bıldırcınlar 2 aylık olduklarında çiftleşebilirler. Tarım arazileri gibi daha açık alanlarda üreme ve yumurtalarını yuvalara koyma eğilimindedir. Bıldırcınların kuluçkadaki yumurta sayıları bıldırcın türüne bağlı olarak 1 ila 12 yumurta arasında değişebilir ve yumurtadan çıkan civcivler 1 aydan daha kısa sürede yumurtalarından çıkar.

Sponsorlu Bağlantılar

Beslenme

Bıldırcınlar her yerde yaşayan hayvanlar olmasına rağmen öncelikle tohum, buğday, arpa, çiçek ve meyve yiyen vejetaryen diyete sahip olma eğilimindedirler, ancak solucan ve çekirge gibi böcekleri de yerler. Bıldırcın diyetinin yaklaşık %95’inin bitki maddesinden oluştuğu düşünülmektedir.

Bıldırcın dinleniyor

Bıldırcın Avcıları

Bıldırcınlar, esas olarak küçük boyutu nedeniyle birçok doğal yırtıcıya sahiptir. Yılanlar, rakunlar, tilkiler, sincaplar, çakallar, vaşaklar, kokarcalar, köpekler, kediler, şahinler, baykuşlar, sıçanlar, gelincikler ya bıldırcının kendisini ya da savunmasız yumurtaları avladığı bilinmektedir. İnsanlarda bıldırcınlar için avcı konumundadırlar.

Bıldırcın Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Tavuksular
(Galliformes)
Aile
(Family)
Sülüngiller
(Phasianidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi