Kategoriler
Deniz Hayvanları Etçil Hayvanlar Memeli Hayvanlar

Fok

Fok Özellikleri (Özet)

Fok, bir memeli türü olup 25 yıla kadar yaşarlar ve 3 ton ağırlığa kadar çıkabilirler. Fokların maksimum hızları ise 44 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Fok türüMemeli
Foklar ne yerBalık, Yengeç, Kalamar (etçil)
Foklar kaç yıl yaşar15 yıl – 25 yıl
Foklar kaç kilo100 kg – 3 ton
Fokların boyu1.8 metre – 5 metre
Fokların hızı44 km / saat
Foklar nerede yaşarKıyı suları ve kayalık sahiller
Fok Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Fokların Yaşamları

Fok (İngilizcesi ), dünyanın birçok yerinde daha soğuk sularda bulunur. Birçokları, kuzey yarımküredeki sularda yaşar ve genellikle bol miktarda yiyecek ve daha az sayıda yırtıcı olan kıyı sularını tercih ederler. En küçük fok türü olan Hazar Fokundan en büyük fok türü olan Deniz Filine kadar 30’dan fazla farklı tür olduğu düşünülmektedir. Diğer türler arasında, son derece yırtıcı ve saldırgan davranışlarıyla bilinen gri foklar ve leopar foklar da vardır. Foklar, deniz aslanları ve morslarla yakından ilişkilidir.

kar üzerinde uzanan bir fok

Fok Avcıları

Orta büyüklük ve genellikle huzurlu ve eğlenceli doğaları nedeniyle dünyadaki yırtıcıların çoğu için hem karada hem de suda kolay ve yaygın bir avdır. Fokların doğal yırtıcıları arasında kutup ayıları, köpekbalıkları ve hatta bu hayvanların hem yağları hemde yemek için avlayan insanlar bulunur.

Beslenme

Foklar, öncelikle balık, kalamar ve karides ve yengeçler gibi kabuklu hayvanları avlayan etçil deniz hayvanlarıdır. Büyük leopar fokunun sadece daha büyük balık türlerini değil aynı zamanda penguenleri ve ara sıra deniz kuşunu da içeren daha çeşitli bir diyete sahip olduğu bilinmektedir.

Üreme

Şaşırtıcı bir şekilde foklar, zamanlarının sadece yarısını suda geçirirler. 11 ay ile bir yıl arasında bir gebelik döneminden sonra karada bebek fokları doğar. Fokların yavruları çok hızlı gelişir ve bazı bebek fokları genellikle doğumdan birkaç saat sonra yüzebilir. Bu yavruları, sıcaklıkların daha sıcak olduğu ve bol miktarda yiyeceğin olduğu ilkbahar ve yaz aylarında doğarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

benekli beyaz bir fok

Ömürleri

Foklar, genellikle yaklaşık 20 yıla kadar yaşarlar. Ancak bazı fok türlerinde bu süre daha azdır. Ama yaklaşık 40 yaşına kadar yaşayanlar da var.

Fok Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Etobur (Etçil)
(Carnivora)
Aile
(Family)
Yüzgeçayaklılar
(Pinnipedia)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi