Kategoriler
Deniz Hayvanları Otçul Hayvanlar

Salyangoz

Salyangoz Özellikleri (Özet)

Salyangoz, bir Karındanbacaklılar türü olup 20 yıla kadar yaşarlar ve 18 gram ağırlığa kadar çıkabilirler. Salyangozların tür sayısı ise 1000 adet.

Sponsorlu Bağlantılar
Salyangoz türüKarındanbacaklılar
Salyangozlar ne yerYaprakları, Meyve, Sap (otçul)
Salyangozlar kaç yıl yaşar1 yıl – 20 yıl
Salyangozlar kaç kilo1 gram – 18 gram
Salyangozların boyu0.5 cm – 80 cm
Salyangozlar nerede yaşarBitkisel alanlar
Salyangoz Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Salyangozların Yaşamları

Salyangoz (İngilizcesi ), genellikle kara salyangozları, deniz salyangozları ve tatlı su salyangozları olmak üzere üç gruba ayrılan küçük ila orta boy bir yumuşakçadır. Dünya kıtalarına yayılmış yaklaşık 1000 farklı salyangoz türü vardır. Salyangoz, Antarktika’nın olası istisnası dışında Dünya’daki her kıtada bulunur. Ancak Güney Kutbu’nu çevreleyen soğuk sularda yaşayan bir dizi deniz salyangozu türü olduğu düşünülmektedir. Salyangozlar çok çeşitli habitatlarda bulunmasına rağmen bol miktarda bitki örtüsünün olduğu alanlarda çoğunlukla öğle yemeği görürler.

karada bir Salyangoz

Salyangozlar, yetişkinliğe ulaştıklarında sert, sarmal bir dış kabuğa sahip oldukları için ayırt edici hayvanlar olurlar. Tüm gerçek salyangozların, vücutlarını koruma için geri çekebilecekleri büyük koruyucu kabuklara sahip oldukları bilinmektedir. Yiyeceklerini parçalamak için, salyangozların çoğunda radula adı verilen şerit benzeri bir dilde binlerce mikroskobik diş benzeri yapı bulunur.

Beslenme

Salyangozlar genellikle otçul olup öncelikle yapraklar, saplar ve çiçekler gibi bitki örtüsü yerler. Bununla birlikte bazı daha büyük salyangoz türlerinin, ya hepçil ya da bazı durumlarda tam etobur hayvanlar olduğu bilinmektedir.

Avcılar

Nispeten küçük boyutları ve yavaş tempolu hareketleri nedeniyle salyangozlar, dünya çapında çok sayıda hayvan türü tarafından avlanır. Kemirgenler, kuşlar ve kurbağalar salyangozun ana avcılarından bazılarıdır ve ayrıca deniz ortamlarında yaşayan salyangozlar için avcılar balıklardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Salyangoz

Hermafrodit olmasına rağmen (hem erkek hem de dişi üreme organlarına sahip oldukları anlamına gelir), salyangozların yumurtalarını döllemek için başka bir salyangozla çiftleşmeleri gerekir. Çiftleşmeden bir ay kadar sonra salyangozlar, birkaç hafta sonra küçük beyaz yumurtaları toprağa veya kapalı bir yaprak üzerine bırakır. Bebek salyangozlarının tam yetişkinliğe ulaşması iki yıla kadar sürebilir.

Salyangozların Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Yumuşakçalar
(Mollusca)
Sınıf
(Class)
Karındanbacaklılar
(Gastropoda)
Takım
(Order)
Achatinoidea
(Achatinoidea)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi