Kategoriler
Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Kar Baykuşu

Kar Baykuşu Özellikleri (Özet)

Kar Baykuşu, bir kuş türü olup 17 yıla kadar yaşarlar ve 2 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Kar Baykuşlarının maksimum hızları ise 80 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Kar Baykuşu türüKuş
Kar Baykuşları ne yerSıçan, fare, balık (hepçil)
Kar Baykuşları kaç yıl yaşar10 yıl – 17 yıl
Kar Baykuşları kaç kilo1 kg – 2 kg
Kar Baykuşlarının boyu60 cm – 75 cm
Kar Baykuşlarının hızı80 km / saat
Kar Baykuşları nerede yaşarKutuplarda tundralarda bulunan ormanlık alanlar
Kar Baykuşu Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Kar Baykuşlarının Yaşamları

Kar Baykuşu (İngilizcesi Snowy Owl), Kutup baykuşu veya büyük beyaz baykuş olarak da bilinir. Öncelikle Kuzey Kutup Dairesi içinde ve Kanada, Grönland, Avrupa ve Asya’da bulunur. Kanada’nın kuzey doğusundaki Quebec’in resmi kuşudur. Dünyadaki en büyük baykuş türlerinden biridir ve bir yetişkinin boyu ortalama 65 cm’dir. Ayrıca 140 cm kanat açıklığına sahiptir. Ancak kar baykuşlar bundan daha küçükte olabilirler, 75 cm’den daha büyükte olabilirler.

Kar Baykuşunun yüzü

Kuzey Kutup Dairesi içindeki kar baykuşun geniş yiyecek yelpazesine rağmen yiyecek bulmak için daha güneye seyahat ederler. Kar baykuşlar ABD’de Teksas’ın güneyine kadar ve hatta Karayiplerde bile görülmektedir. Ayrıca İngiltere’den güney Çin’e kadar Avrupa ve Asya’da yaygın olarak bulunurlar.

Yuvaları

Kar baykuşlar yuvalarını yerde yaparlar ama yuva yapacak yerlerini çok dikkatli seçerler. Kar baykuşları için bir yuva yeri iyi görünürlüğe sahip olmalıdır. Böylece kar baykuşu çevresini izleyebilir. Yuvası ise iyi bir besin kaynağına sahip olmalıdır.

Üreme

Kar baykuşlar mayıs ayında doğurur ve dişi kar baykuşlarının kuluçkadaki ortalama yumurta sayısı 7 olmasına rağmen 14 yumurtaya kadar doğurur. Kar baykuşlarının yavruları yaklaşık 5 haftalık bir kuluçka döneminden sonra yumurtadan çıkar. Hem erkek kar baykuşu hem de dişi kar baykuşu, yavrularını beslemeye yardımcı olur ve yırtıcılardan korur.

Sponsorlu Bağlantılar

Beslenme

Kar baykuşları her yerde yaşamalarına rağmen öncelikle etçil bir diyete sahiptirler. Sıçanlar ve fareler gibi diğer küçük kemirgenler, kar baykuşları için ana besin kaynaklarıdır. Kar baykuşları fırsatçı avcılardır. Yani daha büyük hayvanları avlama fırsatından yararlanırlar. Karlı baykuşlarının sincapları, tavşanları, sıçanları, kuşları, bulabildikleri zaman balıkları ve hatta tilki gibi büyük memelileri avladığı bilinmektedir.

Kar Baykuşu

Diğer büyük kuş türleri gibi kar baykuşunun, yiyeceklerini bütün olarak yuttuğu ve daha sonra beslendikten sonra 24 saate kadar bunlarla yeniden beslendiği bilinmektedir. Kar baykuşları yaşamlarını sürdürebilmek için her gün yaklaşık 5 sıçan veya bir yılda yaklaşık 2.000 fare yemelidir.

Anatomi

Kar baykuşları, genellikle siyah ve gri ile lekelenmiş parlak beyaz tüylere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca ayakları üzerinde tüylerle birlikte büyük gözleri, keskin, kavisli bir gaga ve büyük başı vardır. Tüm bu özellikleri, kar baykuşunun Kuzey Kutup Dairesi içinde mümkün olduğunca başarılı bir şekilde hayatta kalmasına izin verir.

Kar Baykuşu Avcıları

Büyük boyutundan dolayı çevresinde çok az doğal yırtıcıya sahiptir. İnsanlar, büyük tilkiler, vahşi köpekler ve kurtlar kar baykuşunun doğal avcılarıdır.

Kar Baykuşu Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Gece yırtıcı kuşları
(Strigiformes)
Aile
(Family)
Baykuşgiller
(Strigidae)
Cins
(Genus)
Puhu
(Bubo)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi