Kategoriler
Etçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Akrep

Akrep Özellikleri (Özet)

Akrep, bir Örümceğimsiler türü ait olup 25 yıla kadar yaşarlar ve 100 gram ağırlığa kadar çıkabilirler. Akreplerin maksimum hızları ise 19 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Akrep türüÖrümceğimsiler
Akrepler ne yerBöcekler, Örümcekler, Küçük kemirgenler (etçil)
Akrepler kaç yıl yaşar4 yıl – 25 yıl
Akrepler kaç kilo10 gram – 100 gram
Akreplerin boyu2 cm – 30 cm
Akreplerin hızı19 km / saat
Akrepler nerede yaşarKuru çöl, otlak, ova ve tropikal ormanlar
Akrep Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Akreplerin Yaşamları

 

Akrep (İngilizcesi Scorpion), dünya çapında bulunan 8 ayaklı etobur bir eklem bacaklı hayvandır. Bugün dünyanın birçok ülkesinde bilinen yaklaşık 2.000 farklı akrep türü vardır. Esas olarak güney yarımkürede çöllerde ve orman habitatlarında benzer şekilde bulunur. Akrebin vahşi doğada bulunabileceği en kuzey yer Birleşik Krallık’taki Sheppey Adası’dır (Kent’in kuzeyinde bulunan küçük bir ada).

Akrebin zehirli kuyruğu

 

Çoğu tür için genel yaş aralığı 6 ay ile 25 yıl arasındadır. Ancak çoğunun gerçek ömrü, vahşi doğada çok zor hayvanlar oldukları için bilinmemektedir ve genellikle küçük boyutlarından dolayı tespit edilmesi zordur.

Akrep Tarihi

 

Akrepler eklem bacaklıdır (böcekler değil) ve akrep örümcekler ve keneler ile en yakından ilgilidir. Akrepler bazen eski hayvanlar olarak adlandırılır. Çünkü akrepler 400 milyon yıldan fazla bir süredir Dünya’da var olmuşlardır. Yani dinozorlar geldiğinde akrepler zaten Dünya’da vardılar.

Beslenme

 

Akrepler genellikle gece hayvanlarıdır. Yani günü kayaların altında ve yarıklarda geçirirler ve daha sonra karanlık olduğunda avlanmak için dışarı çıkarlar. Akrepler etobur hayvanlardır ve avlarını, kuyruklarının ucundaki zehirle sokarak felç ederler. Böylece avını sorunsuz bir şekilde yiyebilir. Akrepler de ayrıca gövdelerinin önünde bulunan iki büyük pençe veya kıskaç vardır. Akreplerin pençeleri, akrebin hem sokmasını hem de yemesini sağlamak için avı etkili bir şekilde tutmasına izin verir.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

 

Dişi akrepler, 4 ila 9 arasında değişen yavrular doğurur. Bebek akrepler doğumdan hemen sonra anne akrebin arkasına tırmanırlar. Anne, yavruları kendileri avlanana kadar onları koruyacaktır.

yavrularını taşıyan bir anne akrep

Akreplerin İnsanları Sokması

 

Çoğu zaman bir insan bir akrepler tarafından sokulduğunda semptomlar genellikle bir arı sokmasına benzer. Genellikle sadece şiş ve ağrılı bir süreçtir. Bununla birlikte yaklaşık 50 akrep türünün insanlara daha ciddi zarar verebilecek, yeterli zehir taşıdığı düşünülmektedir ve bu 50 akreplerin yarısının bir insanı sokarken ölümcül sonuçlara neden olabileceğine inanılmaktadır.

Akrep

Akrep Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Eklem bacaklılar
(Arthropoda)
Sınıf
(Class)
Örümceğimsiler
(Arachnida)
Takım
(Order)
Akrep
(Scorpiones)
Aile
(Family)
Scorpionoidea
(Scorpionoidea)

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi