Kategoriler
Etçil Hayvanlar Memeli Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Güney Çin Kaplanı

Güney Çin Kaplanı Özellikleri (Özet)

Güney Çin Kaplanı, bir memeli türü olup 25 yıla kadar yaşarlar ve 195 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Güney Çin Kaplanlarının maksimum hızları ise 96 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Güney Çin Kaplanı türüMemeli
Güney Çin Kaplanları ne yerGeyik, Sığır, Yaban Domuzu (etçil)
Güney Çin Kaplanları kaç yıl yaşar18 yıl – 25 yıl
Güney Çin Kaplanları kaç kilo100 kg – 195 kg
Güney Çin Kaplanlarının boyu2.3 metre – 2.8 metre
Güney Çin Kaplanlarının hızı96 km / saat
Güney Çin Kaplanları nerede yaşarYoğun tropikal orman
Güney Çin Kaplanı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmekte (Endangered)

Güney Çin Kaplanlarının Yaşamları

Güney Çin Kaplanı (İngilizcesi South China Tiger), Güney Çin ormanlarına özgü daha küçük boyutlu bir kaplan alt türüdür. Vahşi doğada sadece bir avuç kalan en kritik tehlike altındaki kaplan türüdür. Güney Çin kaplanları, Güney Çin’in ılıman yayla ormanlarında doğal olarak bulunur. Bir zamanlar geniş bir alanda yaşarlarken şimdi dağlık sınırlarda yaşayan birkaç izole nüfus kaldı.

Avlanma ve Beslenme

Güney Çin Kaplanı avını yiyor

Güney Çin kaplanları, Sumatra kaplanı ve Malaya kaplanı arkasındaki en küçük kaplan türlerindendir. Diğer küçük boyutlu kaplan türlerinde olduğu gibi, Güney Çin kaplanının küçük boyutu, yoğun ormanda daha kolay hareket etmesini sağlar. Diğer kaplan türleri gibi, Güney Çin kaplanları da, sudayken avını yakalayabilen güçlü ve yetenekli bir yüzücü olarak bilinir. Bu av stratejisi ancak avladığı hayvandan daha hızlıysa işe yarar.

Güney Çin kaplanları baskın ve etçil bir avcıdır ve avını yakalama fırsatı gelene kadar takip eder. Güney Çin kaplanları öncelikle geyik, yaban domuzu, sığır ve keçi gibi daha büyük memelileri avlar. Güney Çin kaplanının büyüklüğü ve gücü nedeniyle, kendi doğal ortamında yırtıcısı yoktur. Habitat kaybı ve Güney Çin kaplanlarını avlayan insanlar tek tehdittir.

Üreme

Güney Çin Kaplanı su içiyor

3 ila 4 aylık bir gebelik döneminden sonra dişi Güney Çin kaplanları 5 yavruya kadar doğum yapar. Yeni doğan Güney Çin kaplan yavruları yaklaşık 1 kg ağırlığındadır ve kör ve çaresizdir. Anne yaklaşık 2 ay boyunca onları sütle besliyor ve sonra Güney Çin kaplan yavruları etle tanışıyorlar. Güney Çin kaplan yavruları ilk 18 ay boyunca annelerine bağımlıdır ve daha sonra kendi başlarına avlanmaya başlarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Güney Çin Kaplanı Sayıları 20’nin Altında

Güney Çin Kaplanı dinleniyor

Bugün, ormansızlaşma nedeniyle meydana gelen habitat kaybı ve insanların kaçak avlanması nedeniyle, kritik derecede tehlike altındaki bir tür olarak kabul edilmektedir. En çok tehlike altındaki kaplan türü olan Güney Çin kaplanlarının vahşi doğada 20’den az kaldığı düşünüldüğü için dünyadaki en tehlikede olan 10 hayvandan biridir.

Güney Çin Kaplanları Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Etoburlar
(Carnivora)
Aile
(Family)
Kedigiller
(Felidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi