Kategoriler
Deniz Hayvanları Memeli Hayvanlar Otçul Hayvanlar

Steller Deniz İneği

Steller Deniz İneği Özellikleri (Özet)

Steller Deniz İneği, bir memeli türü olup 80 yıla kadar yaşarlar ve 8 ton ağırlığa kadar çıkabilirler. Steller Deniz İneklerinin boyları 9 metreye kadar çıkabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Steller Deniz İneği türüMemeli
Steller Deniz İnekleri ne yerDeniz Otları, Yosun, Çiçekler (otçul)
Steller Deniz İnekleri kaç yıl yaşar50 yıl – 80 yıl
Steller Deniz İnekleri kaç kilo8 ton
Steller Deniz İneklerinin boyu8 metre – 9 metre
Steller Deniz İnekleri nerede yaşarKuzey Kutbu Tundrası
Steller Deniz İneği Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmiş (Extinct)

Steller Deniz İneklerinin Yaşamları

Steller Deniz İneği ya da Steller’in Deniz İneği (İngilizcesi Stellers Sea Cow), Kuzey Pasifik’te bol miktarda bulunan büyük bir deniz memelisiydi. Bu muazzam hayvanlar, dugong ile yakından ilişkiliydi ve 8 ila 9 metre uzunluğunda önemli bir boyutta idi. Bu memeliler, ilk olarak 1741’de Kuzey Kutup Dairesi’nin bölümlerine giren kaşifler tarafından keşfedildi. İlk kaydedildiklerinde Kuzey Pasifik’te bolca yaşadığı söyleniyordu, ancak 20 yıldan az bir zaman içerisinde insanlar ile temasıyla Steller’ın deniz ineği okyanustan tamamen kayboldu. Steller’in deniz inekleri, balinanınkine benzeyen bir kuyruğu olan fok benzeri bir görünüme sahip büyük otoburlardı.

Steller Deniz İneği modeli

Bu memeliyi keşfeden ve onu tanımlayan George Steller’dan dolayı bu ismi almıştır. Steller’ın deniz ineğinin, zamanının çoğunu kendisi ile ilgili olarak yosun üzerinde munching ile geçiren uysal bir hayvan olduğu söyleniyordu. Bu da onu daha sonra bu kadar savunmasız hale getiren şeydi. Bununla birlikte, Steller’in deniz ineğinin, büyük bedenini tamamen sualtına daldıramadığı söyleniyordu. Bu da onu insan avcıları için kolay bir hedef haline getirdi.

Beslenme

Steller’ın deniz ineği bugün hala mevcut olan dugong ve manatees ile çok benzer bir diyete sahip otçul bir hayvandı. Bu dişsiz hayvan, zamanının çoğunu okyanusların sığlıklarında yetişen yosun, deniz yosunu ve diğer su otlarında otlardı.

Steller Deniz İneği Avcıları

İnsanlar tarafından keşfedilmeden önce Steller’in deniz ineğinin sulu dünyasında çok az yırtıcı hayvan olurdu. Büyük köpekbalığı türleri, bu kadar büyük bir öğünle başa çıkabilen tek yırtıcı hayvan olurdu, ancak hiçbiri bu muazzam deniz ineğini avlarken, sadece 17 yıl içinde tüm türleri yok eden insanlar kadar başarılı olamadı. Bu memeliler, denizde çiftleşip deniz doğururdu muhtemelen. Çünkü bu deniz memelileri karaya gitmezlerdi. Daha küçük kuzenlerle aynı şekilde, dişi olan Steller’ın deniz ineği, muhtemelen bir yıldan fazla süren bir gebelik döneminden sonra tek bir buzağı doğururdu. Dünyaya gelen bu yavrular ise bağımsız olup güçlü olana kadar annesi ile kalacaktı.

Sponsorlu Bağlantılar

Steller Deniz İneği ailesi-1898

Bugünkü Tehditler

Ne yazık ki, bu olağanüstü devler, kaşifler tarafından keşfedildikten hemen sonra insan avcıları tarafından yok oldu. Bugün, daha küçük kuzenler, aşırı avlanma ve sudaki artan kirlilik seviyelerinden dolayı doğal yaşam alanlarında ciddi tehdit altındadır.

Steller Deniz İneklerinin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Deniz İnekleri
(Sirenia)
Aile
(Family)
Dugonggiller
(Dugongidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi