Kategoriler
Böcekler Hepçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Eşek Arısı

Eşek Arısı Özellikleri (Özet)

Eşek Arısı, bir böcek türü olup 22 güne kadar yaşarlar ve tür sayıları 75.000 adettir. Ayrıca Eşek Arıları hepçil hayvanlardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Eşek Arısı türüBöcek
Eşek Arıları ne yerNektar, Böcekler, Tırtıllar, Meyve (hepçil)
Eşek Arıları kaç yıl yaşar22 gün
Eşek Arılarının boyu5 mm – 15 mm
Eşek Arıları nerede yaşarÇayırlar, ormanlar ve kayaların yüzeyleri
Eşek Arısı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Eşek Arılarının Yaşamları

Eşek Arısı (İngilizcesi Wasp), tüm dünyada bulunan orta boy uçan böcektir. Eşek arıları siyah ve sarı renkleri ile bilinirler. Bu da bazı eşek arılarının ve arı türlerinin yaygın olarak karıştırıldığı anlamına gelir. Eşek arıları, kutup bölgeleri hariç dünyadaki tüm ülkelerde yani her kıtada bulunurlar. Dünya çapında yaklaşık 17 mm uzunluğuna kadar büyüyen yaklaşık 75.000 tür vardır. Eşek arıları en yaygın olarak zehirli iğnesiyle bilinirler.

Eşek Arısı yuvasını yapıyor

Eğer bir insan sokulursa genellikle birkaç gün ağrılı geçer ve bir yumru şeklinde şişme olur. Bazı insanlar eşek arılarının sokmalarına alerjiktir. Yani eşek arılarının sokması ölümcül olabilir. Bütün eşek arıları sokamaz ama soktuktan sonra ölenlerin arka kısımları yerinden çıkar. Bir eşek arısı öldüğünde diğer tehlike eşek arılarını uyaran ve yardıma ihtiyacı olduğunu bildiren bir koku (feromon denir) bırakır.

Diğer birçok böcek türleri gibi eşek arıları, sosyal böceklerdir ve 10.000 adetten fazla birey bir yuvada yaşar. Kraliçe eşek arısı üreyen tek dişidir ve yuvayı çiğnenmiş ahşap ve bitkilerden oluşan bir kağıttan inşa eder. Tipik olarak, eşek arıları sadece 12 ila 22 gün arasında yaşarlar.

Beslenme

Eşek arıları, bitki ve diğer hayvanların bir karışımını yiyen hpçil hayvanlardır. Arılarda olduğu gibi eşek arıları da daha tatlı bitkileri tercih ederler ve öncelikle nektar, meyve ve bal yerler. Eşek arıları ayrıca böcekleri ve hatta büyük tırtılları da yerler.

Sponsorlu Bağlantılar
Eşek Arısı kara sinek yiyor

Eşek Arısı Avcıları

Yırtıcıları caydıran parlak renklerine rağmen eşek arıları kuşlar, amfibiler, sürüngenler ve çeşitli memeli türleri de dahil olmak üzere dünya çapında bir dizi farklı hayvan tarafından yenir.

Üreme

Eşek Arısı

Kraliçe eşek arıları, yumurtalarını birkaç gün içinde yuvaya yerleştirir. Eşek arılarının larvaları yumurtadan çıktıklarında yuvadaki diğer eşek arıları tarafından bakılırlar ve yuvaya geri dönmek için yiyecek aramaya başlarlar. Eşek arılarının, yiyecek bulmak için yuvadan yaklaşık yarım kilometre uzağa kadar seyahat ettiği bilinmektedir.

Eşek Arılarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Arthropoda
(Eklem bacaklılar)
Sınıf
(Class)
Böcek
(Insecta)
Takım
(Order)
Zar kanatlılar
(Hymenoptera)

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi